Wetenschap zegt: hete saus is gezond

Zijn sambal, tabasco en chilisaus echt goed voor de gezondheid?

hot sauce in een kast
Julien McRobertsGetty Images

Hete saus is de favo tafelgenoot van menig foodie. Snappen we. Goed nieuws voor die mensen, want wetenschap beweert dat deze pittige saus op basis van rode pepers daadwerkelijk goed is voor je.

Dit artikel verscheen eerder bij Women's Health

Hete saus is gezond

Volgens de twee peper-experts zou capsaïcine – het pittige ingrediënt in pepers – dienen als een antioxidant, ontstekingsremmer en pakt het zelfs kankercellen aan.

David Popovich, een senior hoogleraar aan de Massey University in Nieuw Zeeland zegt te hebben gezien dat de groei van kankercellen werd verminderd door er capsaïcine op te leggen.

Hij vertelde aan TIME magazine dat capsaïcine de trigger zou zijn voor het veranderen van cellen – ook gemuteerde – in nieuwe cellen. Hij zegt hierover: ‘That’s one of the ways scientists think capsaicin and other active compounds in vegetables can prevent cancer development: by stimulating apoptotic cell death.’

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eet het met vet

Ook zegt hij dat je hete saus het beste met een vettig ingrediënt of maaltijd kunt eten. Capsaïcine zou beter oplossen in vet, waardoor je lichaam er meer van kan absorberen dan bij vetarme foods.

Bekijk ook: lekker recept voor pittige chicken wings

Kortom: die hete saus mag absoluut een vaste plek op je eettafel krijgen. Let wel op welke variant je koopt – sommige soorten bevatten overmatig veel suiker of zout.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat