Doen: koken met zelf geplukte brandnetel

Prikkel de zintuigen en organiseer je eigen foodtour dicht bij huis!

brandnetelsoep
Nikolay_DonetskGetty Images

Koken met brandnetel? Ja, doen! De sfeer rond de brandnetel is verdacht; de plant prikt en brandt. Maar bij gebrek aan een foodtour of culinaire citytrip, is dat precies het avontuur dat we nodig hebben. Pluk 'm zelf en prikkel die zintuigen gewoon dicht bij huis.

Brandnetel = gezond en lekker

Het imago van de plant is de laatste tijd beter dan ooit. De plant zou bol staan van de vitaminen en mineralen, een reinigende werking hebben en zo bijdragen aan een mooie huid. Wat we zeker weten is dat je er in de keuken alle kanten mee op kunt en dat de brandnetel verrassend lekker is.

Rauwe brandnetel

Wist je dat je brandnetel zelfs rauw kunt eten? De echte die hards rollen de blaadjes met de bovenkant naar binnen op. Op die manier heb je geen last van de stekelige haartjes. Voor de zekerheid doen wij de rauwe blaadjes liever door een smoothie.

Bekijk ook: maak deze smoothie met 3 soorten bessen thuis

Brandnetelpasta, -pesto en soep

Nog liever gaan we voor een pastasaus, pesto of soep van brandnetel. Gebruik brandnetel in plaats van spinazie of rucola. Salade? Ook lekker. Blancheer de blaadjes dan 1 minuut in kokend water tegen de prik.

Brandnetel plukken

Brandnetel groeit in overvloed in de berm, rond parken en tuinen. Pluk frisse jonge blaadjes en pluk op hoogte, zodat je geen risico loopt op souvenirs van een voorbijlopende hond. Handschoentjes zijn uiteraard ook fijn om mee te nemen en was de blaadjes altijd voor de zekerheid onder koud water.

Kleine moeite, groot avontuur en grátis groente waarmee je daarna lekker de keuken in kunt. Doen dus!

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat