4 x Hacks voor de ultieme homemade granola

Het kan dus nóg lekkerder!

granola in een schaal
Manuela Bonci / EyeEmGetty Images

De keuze aan granola in het ontbijtschap doet ons watertanden. Toch blijft huisgemaakte granola the best. En met deze verrassende upgrades maak je jouw versie nóg beter.

Deze upgrades zijn in principe toepasbaar op in ieder bestaand granolarecept. Voor de zekerheid toch nog even de basis:

Recept voor homemade granola

Voor een flinke voorraadpot basisgranola ga je uit van zo'n 300 gram havervlokken, 100 gram zaden, 100 gram noten, een hand gedroogde vruchten, een eetlepel kaneel en een snuf zout.

Met vloeistof tover je deze rauwe muesli om tot knapperige goudbruine granola. En in die vloeistof zit de sleutel voor een upgrade.

Zien: deze taartjes van granola zijn een ware traktatie

De basisvloeistof bestaat uit ongeveer 100 milliliter olie (zonnebloem- of kokosolie) en 100 milliliter zoetstof (honing of maple syrup). Warm de basisvloeistof in een pannetje op zodat het vloeibaarder wordt en makkelijk met de droge basis mengt.

Heb je de droge en natte ingrediënten gemengd? Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak zo'n 35- 45 minuten of tot de granola goudbruin is, waarbij je iedere 10 minuten even checkt en omschept.

Goed om te weten: de granola wordt pas echt knapperig nadat -ie hélemaal afgekoeld is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hacks voor de ultieme homemade granola

#1 Pindakaas

We love pindakaas. Laat twee tot drie flinke eetlepels pindakaas smelten in de basisvloeistof. Voeg eventueel extra olie toe, zodat het makkelijk met de droge basis mengt (de ene pindakaas is namelijk wat vaster dan de ander).

#2 Opgeklopt eiwit

Dit is het geheim voor grote stukken knapperige granola. Klop één eiwit stijf en voeg deze aan het einde, als extra ingrediënt aan je granolarecept toe. Dus na het mengen van de droge en natte basis, roer je voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het ongebakken mengsel.

#3 Vruchtenjam

Vervang de zoetstof in de basisvloeistof eens door aardbeien-, frambozen- of zelfs citroenjam. Proef even hoe zoet de jam en de uiteindelijke vloeistof is en schaaf zo nodig bij met extra zoetstof, olie of zout.

#4 Geprakte banaan

Met een stuk of drie (liefst overrijpe) bananen vervang je een groot deel van de zoetstof in de granola en krijg je een heerlijke smaak. Prak of maal de bananen fijn tot je een bananenpuree hebt en meng dit met de olie en eventueel nog zo'n 2 eetlepels zoetstof (hoe rijper de banaan; hoe zoeter).

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat