5x Wat je allemaal nog meer met croissantdeeg kunt maken

Het begint met een P en eindigt op ain au chocolat...

Croissants, koffiebroodjes en pains au chocolat in een kist
Natasha BreenGetty Images

We zijn deze periode massaal aan het bakken geslagen en met name ons stap-voor-stap recept voor croissants is een grote hit. Maar wist jij dat je nog zoveel meer van croissantdeeg kunt maken? Wij tippen 5 smakelijke hapjes die je ook met croissantdeeg kunt maken.

Tip: geen zin om zelf croissantdeeg te maken? Gebruik dan een blik kant-en-klaardeeg uit de supermarkt.

Pain au chocolat: Tja, dit was natuurlijk een inkoppertje. Het met chocolade gevulde broertje van de croissant maak je door een rechte strook croissantdeeg op te rollen met aan het begin een flink stuk pure chocolade.

Of maak deze heerlijke croissants met Nutella

Kaasbroodjes: Reis je weleens met de trein dan is de kans dat je de geur van warme kaasbroodjes uit duizenden herkent. De broodjes worden meestal gevuld met kaasragout en nog extra getopt met geraspte kaas. Gebruik hiervoor een belegen of oude kaas voor extra veel smaak. Ook lekker met sesamzaad on top of stukjes ham of chorizo door de ragout!

Koffiebroodjes en Danish pastry: Koffiebroodjes en Danish pastry vind je in alle soorten, maten en figuren. Het enige wat je nu extra nodig hebt zijn banketbakkersroom of stevige custard en rozijntjes (koffiebroodjes) of vers fruit (Danish pastry). Denk aan aardbeien, frambozen, perzik (vers of uit blik), kersen, abrikozen of blauwe bessen.

Om het geheel nog mooier te maken worden de broodjes vaak getopt met een laagje jam of gelatine. Geen fan van rozijnen? Gebruik dan pure chocolate chips.

Pecanbroodjes: Versgebakken pecanbroodjes zijn - net als alles in deze lijst - onweerstaanbaar lekker! De broodjes zijn meestal gevuld met een mengsel van gehakte pecannoten met suiker en soms nog een snufje zout. Ze worden getopt met een laagje losgeklutst ei (om ze te laten glimmen) en grove stukjes pecannoten. Yum!

Pigs in a blanket/worstenbroodjes: Tot slot dé partysnack uit de jaren '90. Maak kleine driehoekjes van het croissantdeeg en wikkel ze om een mini knakworstje. Besmeer ze met losgeklutst ei en bak ze goudbruin.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat