Waarom een plastic waterfles soms duurzamer is dan je denkt

Is plastic zélf de oplossing?

plastic-waterfles-chaudfontaine-duurzamer
Mongkol Nitirojsakul / EyeEmGetty Images

Duurzaam leven is ons streven. In de supermarkt doen we ons best om zo min mogelijk plastic in te slaan en op weg naar Zero Waste zoeken we naar plastic-alternatieven. Maar wat als we een poging omdenken doen. Kan het plastic zélf onderdeel van de oplossing zijn?

Waterflessen

We hebben geluk in Nederland. Fris en gezond water stroomt hier uit de kraan wanneer we maar willen. Veilig drinkwater uit de kraan is lang niet overal ter wereld het geval. Sommige fijnproevers vinden water uit de kraan minder lekker, maar voor ons is fleswater geen dagelijkse noodzaak. Toch ontkom je er soms ook hier niet aan om water in een fles te kopen. Tijdens het uitgaan, wanneer je onderweg bent of op het vliegveld als je stomweg je eigen fles vergeten bent.

Gerecycled PET plastic

Wat als het plastic zelf een stuk duurzamer zou zijn? Chaudfontaine zet daar stappen in en maakt hun PET-flessen van 100 procent gerecycled plastic 'rPET' genoemd. PET is de afkorting van polyethyleentereftalaat wat volledig recyclebaar is. Gerecycled plastic maakt van plastic minder een wegwerpmateriaal, waardoor we het plastic dat er is in ieder geval veel vaker hergebruiken.

Inleveren en hergebruik

De eerste Chaudfontaine-flessen van 100% gerecycled plastic gaan nu de winkels in. Door die flessen na gebruik weer in te leveren, blijven ze in rotatie en dat scheelt in de productie van nieuwe flessen. Chaudfontaine hoopt daar alleen al in Nederland 4.400 ton nieuw plastic per jaar mee te besparen. Een goed begin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat