Bier uit de frituur? Don’t try this at home!

En we hebben meer frituurgekte voor je.

Bier uit de frituur
Getty ImagesGetty Images

We knipperden even met de ogen. Bier en een frituurpan? Dat klinkt als een gevaarlijk plan. Toch was er iemand, in Amerika natuurlijk, die zich door de bezwaren van de brandweer niet liet stoppen. En we hebben meer frituurgekte voor je. Smul - en huiver - mee.

Kookwedstrijd

De grote kookwedstrijd van de jaarlijkse State Fair in Texas motiveerde Mark Zable om zijn bierdroom waar te maken. Hij had er drie jaar voor nodig om zijn recept te perfectioneren. Gelukkig werd zijn harde werk beloond. Al in 2010 won hij de prijs voor meest creatieve innovatie. Sindsdien is het internet druk met het reproduceren van gefrituurd bier én andere bizarre frituursnacks.

Gefrituurd bier

We hebben de snack helaas niet geproefd, maar de beschrijving doet ons watertanden. Het gefrituurde bier van Zable ziet eruit als ravioli en zou smaken als zoute pretzel met een vulling van donkerbruin zoet bier. Het geniale zit 'm erin dat de alcohol in het bier niet verdampt. Dit lukt door de bierravioli supersnel te frituren. In Amerika mag je gefrituurd bier dan ook alleen bestellen als je ouder dan 21 bent.

Frituurgekte

Sinds het succes van gefrituurd bier volgen meer bizarre, iets minder aantrekkelijke, frituurcreaties. Youtubers en adrenalinejunks frituren zo'n beetje alles. Gefrituurde cola-ballen en fanta-donuts zien het licht. En als je de gefrituurde cheesecake van Paula Deen al een monster vindt, wat dacht je dan van gefrituurde wentelteefjes gevuld met custard en Nutella? Gefrituurde energy balls of gefrituurde aardappelsalade?

Kijken, kijken en maar beter niet eten als je het ons vraagt.

Bron: Myrecipes, State Fair of Texas

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat