Halleluja: probiotica zijn de oplossing voor een kater

Want voorkomen is beter dan genezen.

wat helpt tegen een kater
LiuSolGetty Images

Je hebt eerder gelezen dat augurkensap het medicijn is tegen de grootste katers. Maar het drinken van dit zure vocht met een zwakke maag kan een uitdaging zijn. Er moet toch een manier zijn om een kater te voorkomen, in plaats van deze te genezen. Want zeg nou zelf: dat klinkt toch als een veel beter idee?

Spijsvertering

Allereerst moeten we het over ons spijsverteringssysteem hebben. Wat dat met je kater te maken heeft? Alles. Als je aan het drinken slaat, is het namelijk onze spijsvertering die aan de slag moet om de drank te verteren. Maar alcohol doodt een heleboel goede bacteriën in je maag en darmen, die van belang zijn bij het verteringsproces. Die dode bacteriën zijn de reden dat je met een kater vaak niet zoveel kunt binnenhouden. Je maag kan simpelweg niet teveel geks aan en moet herstellen van de aanslag.

Wat helpt tegen een kater?

Laten we eerlijk zijn: niet veel mensen zullen stoppen met drinken om hun spijsverteringssysteem gezond te houden. Maar als je voordat je gaat drinken, ervoor zorgt dat je maag en darmen goed werken, dan kun je het risico op zo’n vreselijke kater wel verkleinen. Maar wat helpt dan tegen die kater?

Probiotica om kater te voorkomen

Russisch onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruiken van probiotica een kater minder heftig kan maken of zelfs voorkomen. Probiotica zijn levende micro-organismen die in poeder- of pilvorm worden verkocht. De deelnemers aan dit onderzoek namen vijf dagen voorafgaand aan een avond doorzakken elke dag deze pillen of poeders in. En wat bleek? De volgende dag voelden zij zich een stuk fitter dan de mensen die geen probiotica hadden gebruikt. Dankzij dit onderzoek blijkt dat een gezond spijsverteringssysteem helpt om alcohol beter te verteren.

Waar zitten probiotica in?

Voor wie het idee van een week lang pillen of poedertjes innemen voorafgaand aan een feestje nou niet aanstaat, zijn er andere opties. Er bestaat namelijk ook veel gezond eten dat van nature probiotica bevat. Dus een weekje aan de zuurkool, kombucha en hüttenkäse is ook nog een mogelijkheid.

Bron: The Daily Meal, Voedingscentrum

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat