Dit is waarom je een fles vodka nooit in de vriezer moet doen

Als de eigenaar van Grey Goose waarschuwt, weet je dat het menens is.

wodka vriezer
irisphoto2Getty Images

Het is geen rare beredenering om je fles vodka in de vriezer te bewaren. Daar wordt de fles alcohol namelijk alleen maar lekkerder van. Dat zou je denken althans, maar niets is minder waar. Het is juist slecht voor de vodka.

Niet in de vriezer

Francois Thibault, de eigenaar van Grey Goose, vertelt in een artikel in
Business Insider dat je fles vodka in de vriezer bewaren de grootste fout is die je kunt maken. Door de alcohol op zulke lage temperaturen te bewaren, wordt de smaak in de vloeistof minder sterk. 'Normaliter zouden vodka-soorten als Grey Goose van zichzelf mild moeten smaken, en niet agressief en brandend,' legt hij in het artikel uit. 'Door de alcohol op een te lage temperatuur te bewaren verberg je de geraffineerde smaken en aroma's in vodka.' En smaakt het dus alsof je je slokdarm aan het wegbranden bent.

Goedkope vodka versus geraffineerde vodka

'Maar aan de andere kant; als je een goedkope vodka aanschaft, kun je door de vodka in de vriezer te bewaren er voor zorgen dat de brandende smaak van de goedkope vodka afvlakt,' vertelt Thibault de website van Business Insider. Bij goedkope vodka doe je jezelf dus alleen maar een lol door deze juist in de vriezer te bewaren.

Vodka on the rocks

Voor kwaliteitsvodka ligt de ideale bewaartemperatuur tussen de nul tot vier graden Celsius in. Hij geeft in het artikel aan dat deze temperatuur zorgt voor 'een lichte verdunning met ijs in een mengglas'. Hij merkt op dat zelfs Grey Goose een beetje agressief zou zijn bij kamertemperatuur. En dat betekent dat het toevoegen van een paar ijsblokjes, dé manier is om vodka te drinken.

Een borreltje teveel op gisteravond? Lees hier wat je kunt eten tegen die vervelende kater.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat