Door dit te eten word je sneller bruin zónder te zonnen

Onderzoek wijst uit: eet deze groenten voor een bruine tint.

Bruin worden - Door dit te eten word je snel bruin
Vesna Jovanovic / EyeEmGetty Images

Wil je bruin worden zonder zon, maar sla je de zonnebank liever over? Dan hebben wij goed nieuws. Onderzoek wijst namelijk uit dat je sneller bruin kunt worden door bepaalde voedingsmiddelen te eten. Dermatoloog Dr. Susan Stuart legt in een artikel van de Huffington Post uit, dat je door het eten van sommige groenten en fruit sneller een natuurlijke bruine tint kan ontwikkelen. En met het oog op het wisselvallige zomerweer in Nederland, klinkt ons dat als muziek in de oren.

Sneller bruin worden door het eten van groenten

Groenten als wortels, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool en tomaten bevatten caroteen. Een stof die ervoor zorgt dat je huidskleur warmer wordt. De uitspraken van Dr. Stuart zijn gebaseerd op een Brits onderzoek uit 2011. Daaruit is gebleken dat de huidskleur van studenten die regelmatig groenten eten die carotenen bevatten, daadwerkelijk donkerder is geworden.

Oppassen geblazen met caroteen

Dr. Stuart meldt in het artikel echter dat het niet precies duidelijk is hoeveel je van een caroteen-rijke groente moet eten, totdat het effect op de huidskleur zichtbaar is. Hoeveel spinazie je naar binnen moet harken voor een bruine tint is dus nog onduidelijk. Daarnaast waarschuwt de dermatologe dat een overdaad aan groenten óók slecht voor je kan zijn.

Carotenoderma

Eet je bijvoorbeeld veel teveel wortels? Dan kun je de huidziekte carotenoderma oplopen. Met deze ziekte kunnen delen van je huid, waaronder je voetzolen, geel uitslaan. En dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Haar tip? Zorg voor een gebalanceerd dieet en wissel de caroteen-rijke groenten met elkaar af. Zo raak je niet verveeld én leef je ook nog eens gezond.

Gooi je supermarktkar de volgende keer dus vol met caroteen-rijke groenten en je zomer kan niet meer stuk. Zon of geen zon.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat