Aha! Zo reken je Amerikaanse cups om naar milliliters

Alle Amerikaanse maten uitgelegd.

Copper, Metal, Food,
Getty Images

Als er één volk cheesecakes, cinnamon rolls, chocolate chip cookies en andere over the top-baksels weet te maken, dan zijn het de Amerikanen wel. Waag je je aan zo’n ‘Murican recept, dan zul je de hersenen toch even aan het werk moeten zetten. Want hoeveel is een cuop? Een cheesecake zet je aldaar op tafel met cups cream cheese, geen grammen. Of je gebruikt onderstaand lijstje met omrekeningen gewoon.

Hoeveel is een cup

In Amerika wordt voor veel gerechten gebruik gemaakt van maatcups; plastic lepels in verschillende maten, waar je ingrediënten mee afweegt. Dat is heel handig, want zo hoef je niet moeilijk te doen met weegschalen en maatbekers. Maar als je die niet in huis hebt, dan zul je andere materialen moeten gebruiken.

Omrekenen naar milliliters

Wanneer je met vloeibare ingrediënten werkt is het makkelijk, we weten hoeveel ml er in een cup zit. In plaats van een cup kun je dus een gewone een maatbeker gebruiken. Dit zijn het aantal milliliters voor verschillende cups:

1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 160 ml
1/3 cup = 80 ml
1/4 cup = 60 ml

Omrekenen naar gram of eetlepels

Helaas vragen Amerikaanse recepten ook vaak om cups met droge ingrediënten. Dan wordt het lastiger, want in Nederland weeg je droge ingrediënten meestal af op een weegschaal. Omdat een cup suiker meer weegt dan een cup bloem, kun je dus ook niet zeggen hoeveel gram één cup is. Daarom kun je in dit geval het beste de weegschaal vervangen voor eetlepels. Let wel: dit is minder specifiek dan een cup, gebruik deze hoeveelheden alleen als je niet anders hebt. De cup-eetlepelverhouding zit ongeveer zo:

1 cup = 16 eetlepels
3/4 cup = 12 eetlepels
1/2 cup = 8 eetlepels
1/3 cup = 5 ½ eetlepels
1/4 cup = 4 eetlepels

Cups kopen

Als je regelmatig in de weer bent met Amerikaanse recepten, raden we je aan om toch eens te overwegen maatcups te kopen. Vaak worden de verschillende maten aan een ring verkocht, dus je hoeft niet iedere maat apart aan te schaffen. De cups zijn verkrijgbaar bij kook- en huishoudwinkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat