Dit zijn de slechtste snoepjes voor je tanden volgens de tandarts

Zeg me dat het niet zo is...

Gumdrop, Gummi candy, Candy, Confectionery, Food, Hard candy, Sweetness, Stick candy, Jelly babies, Wine gum,
.

We willen niet de Grinch spelen of iets dergelijks, maar we willen het toch even over snoep hebben. Dat is zoals je vast al vermoedde niet al te best voor je tanden. Het goede nieuws: niet al het snoep is even slecht. Het ene is beter dan het andere, en de tandartsen van Aspen Dental zijn er voor je om dat onderscheid te maken.

Chocoladeletters en repen

De tandartsen rangschikten wat snoep op categorie: het beste, niet zo slecht en het slechtste. Chocoladefans zullen blij verrast zijn met wat behoort tot die eerste categorie: holle chocoladefiguren en chocoladerepen staan er allemaal in en doen dus het minst kwaad voor je tanden.

Volgens dokter Anita Imadomwanyi lost chocolade vrij snel op en is het minder schadelijk voor het glazuur en de tanden. Donkere chocolade is zelfs nog beter gezien het minder suiker bevat en soms bacteriebestrijdende bestanddelen (polyfenolen) heeft die gaatjes tegengaan.

Het slechtste snoep voor je tanden

Onder de categorie 'niet zo slecht' vallen jelly beans en marshmallows. Pas bij de slechtste categorie gaat het mis. Dat harde zuigsnoepjes slecht zijn, wist je waarschijnlijk al: zuigen op een snoepje stelt je tanden langer bloot aan suikers. Wat evenals geldt voor toffee, karamel en meer dingen die zo lekker tussen je kiezen blijven plakken. Maar zuur snoep..?

We hadden niet verwacht dat we zure matten tegen zouden komen bovenaan de lijst. Volgens dokter Imadomwanyi zijn het echter de grootste boosdoeners gezien ze zowel zuur zijn als plakkerig. Het zuur kan het glazuur verzwakken of afbreken, wat je tanden vatbaar maakt voor gaatjes. Of we naar de dokter luisteren, daar zijn we nog niet helemaal aan uit. Want daar gaat je lievelingssnoep. En of je daar zo snel afscheid van kunt doen? Dat weten we nu nog zo net niet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat