De Pizzabakkers leggen uit: pizza Marinara

Want zit er nou bijvoorbeeld wel, of geen vis op?

pizza-marinara
Bastiaan van Schip voor De Pizzabakkers

Pizza wordt vaak fastfood genoemd, maar is bij De Pizzabakkers juist meer slow-food. Het team achter De Pizzabakkers deelt ons wat pizzawetenschap. Want wat is het geheim van de traditionele Italiaanse pizza Marinara?

Pizza Marinara

De pizza Marinara is de meest elementaire pizza. Met slechts vier ingrediënten - tomaat, knoflook, oregano en olijfolie - is het een pizza die wordt geroemd om haar heerlijke eenvoud. Soms wordt-ie verward met de pizza met ansjovis of kreeft, maar op de echte Marinara is geen vis te bekennen. De naam verwijst naar de Italiaanse vissers die na een nacht werken op zee bij de bakkerij langsgingen voor een snelle, lichte maaltijd.

Het belang van goed pizzadeeg

Omdat de pizza zo weinig ingrediënten kent, is het des te belangrijker om deze zorgvuldig uit te kiezen. Het deeg is de basis en verdient aandacht en vooral tijd. Bij De Pizzabakkers geven we het gist 48 uur de tijd om het z’n werk te laten doen. Door het te laten rusten zorg je ervoor dat je deeg lekker smaakt, je niet teveel bellen krijgt en het deeg mooi kleurt. Doordat het deeg rijpt, is het ook lichter verteerbaar.

Marinara saus

Ook de andere ingrediënten zijn belangrijk. Om de zoete smaak in de saus te krijgen kies je voor tomaten die veel zon hebben gehad en de olijfolie die je gebruikt is extra virgine.

Pizza Marinara recept

Gaan je handen al kriebelen om zelf aan de slag te gaan? Mooi, want veel meer dan je handen heb je niet nodig voor het recept. Nadat je de ingrediënten van het deeg hebt gemengd en 48 uur hebt laten rijzen, kan de pizza worden afgemaakt.

GA NAAR HET RECEPT

Andere pizza's van De Pizzabakkers proberen? Er zijn vestigingen in maar liefst tien steden door het hele land. Je vindt ze hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat