Dit vegan ingrediënt is de ideale vervanger voor gehakt

Weer eens wat anders dan kant-en-klaar vegagehakt.

vega-gehakt-vleesvervanger
carolafink

Vegetariër of vegan, maar toch niet helemaal tevreden met je spaghetti bolognese zonder gehakt? Wij hebben goed nieuws. De oplossing is een natuurlijke vleesvervanger die qua structuur lijkt op gehakt, gezond is én ook nog eens ontzettend weinig kost.

Vleesvervanger

Het ingrediënt dat jouw vegetarische of vegan maal weer compleet gaat maken? Linzen. De groene en bruine om precies te zijn. Deze zijn qua structuur het meest te vergelijken met verkruimeld gehakt en zijn wat milder van smaak dan de rode versie. Door deze neutrale smaak nemen ze kruiden goed op en zijn ze bereid om zich aan te passen aan verschillende smaken. Geloof ons: zelfs als je een vleesliefhebber bent zal je linzen als vervanger voor gehakt waarderen. Daar hoef je écht geen vegetariër of veganist voor te zijn.

Werkwijze

Eén pond gehakt staat ongeveer gelijk aan één kopje gedroogde, ongekookte linzen. Kook de boel, maar zorg dat het een bite houdt. De bruine en groene linzen behouden hun vorm goed als ze worden gekookt, dus ze komen qua textuur het dichtst bij verkruimeld rundergehakt. Breng op smaak met je favoriete kruiden en voeg het toe aan een recept naar keuze. Voor het echte gebraden gehakteffect, bak je de linzen nog even aan in een koekenpan met wat olie.

Burgers en gehaktballen

Inspiratie nodig? Je kunt de linzen vervangen voor vrijwel alles waar je gehakt voor zou gebruiken. Ze doen het goed in hamburgers, gehaktballen, gehaktbrood, taco's, burrito's of een gevulde paprika. Erg smakelijk en voedzaam, je nou vegetariër bent of niet.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat