Dit is de waarheid over babymais

Wat je moet weten over die gekke miniatuur.

babymais
Joff LeeGetty Images

Lief, die miniatuurtjes. Maar is het wat we denken? Het is geen leugen. Babymais is inderdaad precies wat het lijkt te zijn: onvolgroeide mais.

Babymais eten

Mini mais is de onrijpe versie van veld- en suikermais. Eén of twee dagen nadat het maisblad is ontstaan wordt de minimais geoogst. De binnenkant is dan nog niet hard, dus kluiven met een klont gezouten boter zoals bij normale mais hoeft niet. Je kunt ‘m zo in een keer in de mond stoppen.

Waar eet je het bij?

Kleine mais is alleen vers te koop in Azië, bij ons zijn ze verkrijgbaar in blik. De mais is lekker door een wokgerecht en een smakelijke aanvulling bij soepen of curry's. De babymais wordt zelden in zijn eentje gegeten.

De mais hebben een fijne, neutrale smaak en geven een lekkere bite aan een gerecht. De voedingswaarde van de babymais is niet al te hoog: zijn belangrijkste taak is om er schattig uit te zien en wat extra textuur te geven aan een maaltijd.

Bron: Huffingtonpost.com

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat