Wat maakt de 3D-printer zo belangrijk voor de toekomst?

De voedselprinter is relevanter dan je denkt.

Luxury French Dessert, Peaches Mousse Cake with Spherical Shape
IvanGetty Images

Verse pizza, zonder maar een minuut in de keuken te hebben gestaan? Het kan. De toekomst is hier, en wel in de vorm van een 3D-voedselprinter.

Printen

Een voedselprinter werkt in principe hetzelfde als een gewone printer. De cartridge, die normaal de inkt bevat, is vervangen door meerdere spuiten. Deze spuiten kunnen worden gevuld met allerlei soorten eten: koekjesdeeg, gesmolten chocolade, fruitpuree of zelfs vlees. Met de voedselprinter kunnen vervolgens de meest ingewikkelde designs geprint worden, door laagje voor laagje de vulling op elkaar aan te brengen. Maar ook simpele gerechten kunnen worden geprint, zoals pizzabodems met tomatensaus.

Voedselverspilling

Een van de reden dat verschillende bedrijven zijn begonnen met het gebruiken van 3D-voedselprinters, is het tegen gaan van voedselverspilling. Omdat voor het printen vaak purees worden gebruikt, maakt het niet uit hoe de ingrediënten er in eerste instantie uitzagen. Kromkommers en andere misvormde groenten, die normaal niet worden verkocht, worden voor het printen gepureerd en kunnen zo alsnog gebruikt worden.

Design

Op dit moment worden voedselprinters nog niet massaal ingezet. Vooral restaurants, patissiers en chocolatiers maken gebruik van de printers en zetten ze de meest originele en indrukwekkende gerechten op tafel. Maar de toekomst belooft meer.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Toekomst

Verwacht wordt dat voedsel printen de nummer één innovatie wordt binnen de voedingsmiddelenindustrie en op allerlei gebieden kan worden ingezet. Bijvoorbeeld voor vliegtuigvoedsel, of in de gezondheidszorg. Uiteindelijk zou iedereen een voedselprinter in huis moeten hebben. En dan wordt het eten wat de printer schaft - maar kun je zelf ook eindeloos pizza’s printen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat