Wat is het verschil tussen de bosui en de lente-ui?

En hoe zit het met de salade-ui?

Bosui lente-ui verschil
Vivian Lo / EyeEmGetty Images

Sta jij ook weleens in de supermarkt met op je boodschappenlijstje een bosui, maar is-ie nergens te bekennen? Je alternatief is de lente-ui, maar is die wel hetzelfde? Deze onzekerheid in je leven is nu voorbij, want wij hebben het antwoord voor je.

De bosui en de lente-ui

Het verschil tussen deze twee is er wel, maar is echter erg klein. De uien zijn eigenlijk één en dezelfde ui. De lente-ui wordt alleen eerder geoogst dan de bosui en oorspronkelijk is de onderkant van de lente-ui een stuk kleiner dan die van de bosui.

En de smaak dan?

Ook het verschil in de smaak is nauwelijks te proeven. Er wordt gezegd dat de bosui een iets scherpere smaak heeft dan zijn jongere broertje, omdat hij later gerooid is. De lente-ui zou meer naar prei neigen.

De bosui /lente-ui snijden

Ook dát vergt weer een andere techniek. Was de ui voor het snijden grondig en snij de onderkant er af. Haal ook de slappe buitenste bladeren weg. Het is een fabel dat je alleen het witte of groene gedeelte van de ui kunt eten. Ook de groene bladeren zijn heerlijke smaakmakers in een salade of soep.

Salade-ui

En dan hebben we ook nog de salade-ui... die mag ook gewoon achteraan aansluiten in het rijtje synoniemen. We hopen dat je met deze informatie eindelijk weer lekker kunt slapen. En makkelijker boodschappen doet.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat