Dit is hét medicijn tegen de grootste katers

Neus dicht en doorslikken: het klinkt vies, maar het werkt als de beste.

kater verhelpen augurkensap drinken
Getty Images

Al had je er nog op geproost, de katergoden zijn vandaag niet goed gestemd. Wanneer je bijna moet braken zodra je inademt, weet je het wel: dit is niet opgelost met wat tosti’s en thee. Tijd voor zwaarder geschut, uit Polen om precies te zijn. Dit supermedicijn staat gewoon in je koelkast.

Augurkensap

Yes. Dat sap met takjes, dille en mosterdzaad is het medicijn tegen je ergste katers. Want buiten dat augurkenpekel een (zure) bom is van vitamine C, bevat het sap een flinke hoeveelheid zout. En dat zorgt ervoor dat je verloren elektrolyten worden vervangen.

Even in mensentaal: alcohol droogt je lichaam uit en augurkensap brengt het vochtgehalte weer in balans. Daarnaast stimuleert het zuur je lever om de restjes tequilla van gisteravond sneller te verwerken.

Drinken

Een glas vullen en leegatten, dat doe je maar in de bar. We raden je aan om dit drankje wat rustiger te drinken. Vul een kwart van je glas en neem de tijd. Niet omdat het snel geen effect heeft, maar omdat het averechts werkt. Braakneigingen, weet je nog? Vooral de eerste keer zal wennen zijn. Maar daarna kun je - als we de Polen mogen geloven - niet meer zonder.

Polen

Onze Slavische vrienden drinken augurkensap alsof het water is, naast de wodka. Want voorkomen is beter dan genezen. Niet zo van de wodka? Bestel dan een pickleback: een shot whiskey met een glaasje pekelsap. Proost!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat