Deze sterrenrestaurants verzorgen het kerstdiner bij jou thuis

De sterrenchefs bereiden het, jij hoeft alleen nog uit te pakken.

bordeau take away kerst 2020
Bord'Eau

Dit jaar vieren de meesten van ons kerst anders dan normaal. Minder etentjes, borrels en lunches, en nog minder mensen over de vloer dan we gewend zijn tijdens de gezelligste periode van het jaar. Om ervoor te zorgen dat niet alleen het coronavirus, maar ook het eten in 2020 de show steelt tijdens kerst maakten we een lijstje met sterrenrestaurants die dit jaar voor jou het kerstmenu verzorgen.

Van volledig gekookte menu’s tot gerechten waar je zelf nog een laatste handeling aan moet verrichten: deze sterrenrestaurants zorgen dit jaar voor jouw kerstdiner. Neemt overigens niet weg dat het zonder zo’n menu geen succes wordt. Onvergetelijk wordt het sowieso wel!

Thuis een sterrendiner

Eerdere jaren waren er al wat sterrenrestaurants die de pionier uithingen met dit idee. Zij bereiden het diner zo ver mogelijk, jij warmt het op en legt er de laatste hand aan. Ideaal als je wel lekker wilt eten, maar niet teveel tijd in de keuken kwijt wilt zijn.

Door het coronavirus is het concept veelvuldig opgepakt door restaurants door het hele land, in zowel het lagere segment als op topniveau. Deze sterrenrestaurants verzorgen in 2020 het kerstmenu bij jou thuis.

Bord'Eau - Amsterdam

Een van onze favoriete sterrenrestaurants is Bord'Eau in het luxe Hotel de L'Europe. Hun take-away menu was vanaf dag een spot on en ook tijdens kerst is alles weer tiptop verzorgd. Voor 60,- per persoon geniet je van een 3-gangenkerstmenu, met onder andere fruits de mer als amuse en voor de vleesliefhebbers fazant royale.

Reserveren kan voor 24, 25, 26 en 31 december via de website. Afhalen doe je op 24 en 31 december.

Okura at home - Amsterdam

Ook tijdens het Kerstdiner kun je genieten van Okura at Home. Sterker nog: de hele maand december kun je het speciale drie- of vier-gangenmenu én hun Japanse afternoon tea afhalen.

Geniet tijdens het drie- of viergangenmenu van een tonijn tataki vooraf, kalfshaas met verschillende bijgerechten als hoofdgerecht en sluit af met een kerstdessert van Valrhona-chocolade. Daarnaast of daarvoor in de plaats kun je natuurlijk ook een aantal losse gerechten van de restaurants in het hotel kiezen.

Bestellingen moeten minimaal een dag van tevoren worden doorgegeven. Afhalen kan zeven dagen per week tussen 17:00 en 18:30 bij de ingang van het hotel.

De Swarte Ruijter - Twente

Ook in het Oosten van het land kun je tijdens kerst genieten van een sterwaardig diner. Zo bestel je bij De Swarte Ruijter een heerlijk 3-gangenmenu, versgebakken brood of een smakelijke wildstoof met aardappelmousseline en rode kool.

Bestellen bij De Swarte Ruijter kan tot 18 december. Afhalen en bezorgen gebeurt op 24 december.

Champagne-kerstmenu Bolenius

Al vanaf 2 december staat er bij Bolenius een bijzonder feestelijk afmaakmenu klaar met een prachtige fles Ruinart blanc de blancs. Want daarvan leerden wij: bubbels zijn niet alleen lekker vooraf, maar doen het ook heel goed bij gerechten. Chef Luc Kusters maakte een menu dat perfect pairt: de bekende moestuin van de Zuidas vooraf, een Noordzeekrabcocktail tussendoor en heerlijk kerstig: kalkoen, jus en pompoen als hoofdgerecht. Met, niet te vergeten, een chocoladedessert met steranijs-ijs als afsluiter.

Je bestelt het menu vanaf 2 december tot en met 30 december bij Bolenius voor € 185 voor twee personen, mét fles Ruinart blanc de blancs.

RIJKS Make-Away - Amsterdam

Een van de eerste restaurants die tijdens de coronacrisis overging op take-away is natuurlijk Restaurant RIJKS onder leiding van Joris Bijdendijk. Tijdens Kerst geniet je van de RIJKS Make-Away box, gevuld met gerechten die al klaar zijn of alleen nog hoeven te worden verwarmd.

De RIJKS Make-Away box à €55,- per persoon kun je vanaf nu tot en met 31 december afhalen bij het restaurant en is een dag houdbaar. Van tevoren reserveren is een must (wees er snel bij, zeker voor Kerst!).

Cook Like a Chef

Schieten bij ‘ophalen’ jouw wenkbrauwen de lucht in, dan is er ook het concept Cook Like a Chef: een sterrenmenu voor thuis dat eveneens al zo goed als klaar is. Deze menu's zijn bedacht door sterrenchefs Erik van Loo, Hans van Wolde, Ron Blaauw, Jonnie Boer en Edwin Vinke. Ook leuk: ga voor het combinatiemenu met gerechten van de chefs.

De sterrenmenu's kunnen vanaf 4 december worden besteld voor de rest van de decembermaand. Kerstmenu's zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Zelf koken met ELLE à Table

Duik jij liever zelf de keuken in? Snappen we natuurlijk volkomen! Al helemaal met de recepten en tips uit ELLE à Table, hét culinaire bookazine voor de feestdagen.

Bestel ELLE à Table hier voor €7,99

elle à table
ELLE à Table
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst