Deze sterrenrestaurants verzorgen het kerstdiner bij jou thuis

De sterrenchefs bereiden het, jij hoeft alleen nog uit te pakken.

kerstdiner sterrenrestaurants
Archief Elle Eten

Natuurlijk wil jij met de Kerstmis een ster-waardig diner op tafel zetten. Maar bij wie geen Michelinster achter z’n naam staat, wil dit maar weinig lukken. Daar hebben de knappe koppen van een aantal sterrenrestaurants iets op bedacht: zij koken het, zodat jij alleen nog maar hoeft uit te pakken.

Thuis een sterrendiner

Eerdere jaren waren er al wat sterrenrestaurants die de pioniers uithingen met dit idee. Zij bereiden het diner zo ver mogelijk, jij warmt het op en legt er de laatste hand aan.
Inmiddels wordt het concept veelvuldig opgepakt door restaurants met een Michelinster. Wat is het precies en is het eigenlijk wel wat?

Wel het eten van de beste restaurants, maar dan thuis in je eigen comfortzone. Daar is blijkbaar vraag naar, ondervonden ze ook bij het Maastrichtse Tout A Fait. “Het thuismenu komt voort uit het feit dat wij alleen op Kerstavond geopend zijn. De ervaring leert dat veel van onze gasten het ook wel fijn vinden om thuis te eten met Kerstmis, maar niet graag uren in de keuken doorbrengen”, zegt Myrthe Poulissen van sterrenrestaurant Tout A Fait.

Inmiddels verzorgen ze bij Tout A Fait al verschillende jaren het TAF Thuismenu in verschillende varianten. Dit jaar is dat een viergangenmenu dat online besteld kan worden. Na de bestelling kun je de doos met ingrediënten op 24 december ophalen bij het restaurant. Per gerecht zijn de benodigde items geportioneerd met daarbij een beschrijving van de bereiding en een voorbeeldfoto, zodat je kunt zien wat er van je verwacht wordt.

Het vlees is al gebakken, je hoeft de producten alleen nog maar even op te warmen in de oven, de zakjes hang je in warm water en als alles warm is kun je het mooi dresseren naar het voorbeeld op de foto. Wie verslingerd is aan de goede wijn-spijscombinatie kan er ook bijpassende wijnen bij laten leveren.

Welke sterrenrestaurants?

Naast Tout A Fait zijn er meer restaurants die een vergelijkbaar concept doorvoeren met de feestdagen. Zo verzorgen ook Restaurant Vivendum Dilzen-stokkum, net over de grens bij Maastricht en restaurant Treeswijkhoeve in Brabant een sterrenmenu voor thuis. En ook sterrenrestaurant Niven in Rijswijk, restaurant de Zwaan in Ettenleur, de Loohoeve in Schoonloo, en Aubergine in Steijn zijn goede voorbeelden van hoe het ook kan.

Cook Like A chef

Schieten bij ‘ophalen’ jouw wenkbrauwen de lucht in, dan is er ook het concept Cook Like A chef: een sterrenmenu voor thuis dat eveneens al zo goed als klaar is. Deze gerechten zijn bedacht door Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma, Soenil Bahadoer en Erik van Loo. Binnen 20 minuten heb jij thuis je viergangen sterrendiner op tafel en ook hier kun je passende wijnen bij laten bezorgen, is ook te lezen op pagina 14 in de nieuwste ELLE eten Party Time!

Dus ben jij meer van het eten dan van het koken, dan is al dit bovenstaande absoluut aan jou besteed.

Tekst: Mariëlle Vermeer

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat