Dit wist je nog niet over McDonald’s kipnuggets

En nee, het gaat niet over de ingrediënten.

McDonalds kipnuggets
Getty Images

Dat ze lekker zijn, dat weten wel. Maar is het je ooit opgevallen dat de kipnuggets bij de McDonald’s allemaal op elkaar lijken? Zo niet, dan straks wel. Want die dingen komen maar in vier vormen. Na het lezen van dit baanbrekende artikel zal geen kipnugget meer hetzelfde zijn. Of juist wel?

Makkelijk bakken

De fastfoodketen wil nuggets aanbieden die variëren in vorm, zonder dat dit ten koste gaat van de voedselveiligheid. Daarom komt de kipnugget in vier vaste ontwerpen met ieder hetzelfde gewicht en dikte. Hierdoor bakken ze even snel en zijn ze dus tegelijkertijd gaar. Geen rauwe of verbrande kipstukken voor jou dus.

Zijn snacks en friet uit de oven gezonder dan uit de frituur? >

Klanten met kids

Ball, boot, bell en bone. Dat zijn de officiële namen van de vier nuggetvormen. En precies die vormen vallen dus in de smaak bij de jongste doelgroep van de Mac: kinderen. Hadden die kids dan niet meer leuke figuren gewild? Blijkbaar niet. Volgens de McDonald’s zijn drie vormen wat saai, maar vijf weer te veel. De keuze was dus erg lastig, maar vier bleek toch echt hét perfecte aantal te zijn.

Dipbaarheid

Ook zorgen de vier aparte nuggets voor meer dipplezier. Want geef toe, elke keer hetzelfde dippen wordt toch snel saai. Wat variatie in de vormgeving is hiervoor de oplossing. Hierdoor dip je steeds verschillend en smaakt elk stuk net wat anders. Alsof het allemaal nog niet leuk genoeg was.

Nu we het toch over dippen hebben. Deze drie dips moet je eens proberen >

Koekjespers

Hoe je die stukken kip in dezelfde vorm krijgt? Dat is heel simpel. Daarvoor gebruikt McDonald’s een koekjespers. Het kippenvlees wordt gemalen en daarna door een enorme pers met uitsteekvormen gerold. En daaruit rollen dan weer kale nuggets in vier verschillende vormen. Ten slotte gaan de kipkoeken nog door twee lagen beslag en zijn ze klaar om door jou gedipt te worden. Fantastisch, toch?

Bronnen: Business Insider, Daily Mail, Foodblog

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat