Het geheime ingrediënt voor lichtere kaassaus

Die je gewoon op de groenteafdeling kunt vinden.

lichte kaassaus maken recept
Getty Images

Of je het nou dipt, giet of mixt, kaassaus is een feestje, maar wel echt een steen in je maag. Hoe je dat oplost? Met dit ingrediënt van de groenteafdeling maak je kaassaus lichter, zónder in te leveren op smaak.

Bloemkool

Deze alleskunner at je misschien al eerder als pizzabodem of vervanger voor rijst, maar in je kaassaus heeft-ie vast nog niet gezeten. Eens proberen? Zeker doen. Een paar stukken bloemkool erdoorheen is niet alleen lekker, het is ook nog eens super makkelijk klaar te maken.

Het recept voor lichte saus

Wanneer je een bloemkool kookt, wordt hij niet alleen minder hard, de smaak wordt hierdoor ook fijner. Om te beginnen kook je een aantal roosjes bloemkool, die je daarna pureert in de keukenmachine. Het resultaat: een lichte, haast crème-achtige puree met een milde bloemkoolsmaak. Door die nog warme puree mix je vervolgens flink wat geraspte kaas. Dit blijft je roeren totdat alle stukken verdwenen zijn, et voilà. Je luchtige kaasdip is klaar.

Gezond sausje

Extra bonuspunten: deze saus is ook zo slecht nog niet. De bloemkool vervangt namelijk de room, melk of boter die je normaal in je saus zou stoppen. Niet alleen lekker dus, maar ook nog eens extra gezond. Zo geniet je van dat kazige spul én smokkel je dus nog wat extra vitaminen mee. De perfecte combinatie, als je het ons vraagt.

Smeltkaas

Geen idee welke kaas je moet kiezen? Het maakt eigenlijk niet uit, als-ie maar goed smelt.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat