Je gebruikt je rasp dus al die tijd verkeerd

Sorry rasp! Dat gestuntel en gedoe is onze eigen schuld.

rasp gebruiken
Getty Images

Als er iets stuntelig is, dan is het raspen wel. Terwijl je spierpijn krijgt door die onhandige houding vliegt de kaas door de keuken of - nog erger - blijft de hele handel aan dat onding vastplakken. Herkenbaar? Dan komt nu de dealbreaker. Het ligt namelijk helemaal niet aan die rasp, maar aan de manier waarop je ‘m gebruikt.

Blokrasp

In dit geval hebben we het over een blokrasp. Een rasp met vier zijden met bovenop een handvat. Zet je dat ding altijd rechtop met het gat naar beneden op je snijplank? Dan gaat het daar dus mis.

Het geheim van de rasp

Het raspt namelijk véél makkelijker als de rasp op z’n zijkant ligt. Neerleggen in plaats van neerzetten dus. Hierdoor kun je hem makkelijker vasthouden, blijft er niks aan de binnenkant plakken én kun je de hele inhoud in keer op je bord dumpen. Super makkelijk en een hoop minder gedoe.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat