Dus hierom dragen koks meestal wit

Dat wit is dus daadwerkelijk ergens goed voor.

kokskleding
Getty Images

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw en koks, die dragen wit. In de meeste gevallen dan. Best een vreemde kledingkeuze als je heel de dag staat te zwoegen in de keuken. Want waarom zou je kiezen voor een besmettelijk pak, als je ook voor een andere kleur kunt gaan? Met smaak heeft het in ieder geval niks te maken.

Het oogt schoner

Ten eerste oogt spierwit brandschoon. En van die filosofie maken restaurants dankbaar gebruik. Als een kok wit gekleed is, associeer je dit met goede hygiëne en een nette keuken. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn, maar het is wel een slimme truc.

Het is schoner

Het lijkt niet alleen zo, de witte kleding ís ook daadwerkelijk schoner. Hoe dat zit? Wanneer je morst, zie je dat op een lichte kleur natuurlijk beter dan op een donkere. Hierdoor ziet de kok het direct als hij zich even om moet kleden. Handig, vooral bij het bereiden van gevoelige ingrediënten zoals bijvoorbeeld rauwe kip.

Bleken

Ondanks dat zo’n wit kloffie sneller vies wordt, krijg je dit ook makkelijker schoon. Met bleek bijvoorbeeld. Om hygiëne te kunnen garanderen wordt kokskleding regelmatig gebleekt. Omdat wit natuurlijk niet kan vervagen, is dit de ideale ‘kleur’ voor dit werk.

Bronnen: Culinary Lore, Glion, The daily mail

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat