Zo maak je supersimpele pompoenpuree

Het basisingrediënt voor al je herfstige baksels.

pompoenpuree
Getty Images

Het is pompoenseizoen! Natuurlijk lekker voor in hartige herfstrecepten, maar misschien nog wel beter met zoet. Cheesecakes, broden en muffins, het kan allemaal met pompoen. Maar, hoe verwerk je zo’n knoeperhard ding in je beslag? Daarvoor gebruik je pompoenpuree.

Roosteren of bakken

Die puree zelf maken is zo gepiept. Snij de pompoen in tweeën met een scherp mes en schep de zaadlijsten eruit met een lepel. Prik vervolgens met datzelfde mes her en der wat sneeën in de pompoen zodat hij beter kan garen. Leg de twee pompoenhelften op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif dit in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Wanneer de schil zacht is, is de pompoen gaar. Dit duurt - afhankelijk van de grootte - ongeveer vijftig à zestig minuten.

Pompoenpuree recept

Klaar? Pureren maar. Schraap het vruchtvlees met een lepel van de schil en gooi het in de blender of keukenmachine. Wanneer dit helemaal gepureerd is en er geen grote stukken meer in zitten, is-ie klaar. Je zelfgemaakte pompoenpuree, vers uit eigen oven.

Met of zonder pulp

We hebben het over puree, maar dat betekent niet dat het spul helemaal glad moet zijn. Soms is het juist lekkerder als de pompoen wat grover is gepureerd. Wanneer je het in een carrotcake gebruikt bijvoorbeeld. Ga je voor een cheesecake, dan raden we wel weer aan om het geheel even goed fijn te hakken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat