Chill! Cashewyoghurt maak je heel makkelijk thuis

In de weer met yoghurtculturen? Niet nodig! De cashewnoot zelf is de held in dit yoghurtverhaal.

chill-cashewyoghurt
Getty Images

In onze liefde voor yoghurt wisselen we graag af met plantaardige varianten. Helaas zijn die vaak best prijzig. Zelf maken lijkt ingewikkeld en tijdrovend. Maar dat is het met dit recept dus niet.

Cashewnoten weken

Het moeilijkste onderdeel van dit recept is je op tijd bedenken dat de cashews een nachtje, of tenminste vier uur, in water moeten weken. Alleen dan komen de superkrachten van de cashew vrij. Neem een flinke handvol rauwe cashewnoten per persoon en zet ze onder water met wat zout.

Blenden tot yoghurt

Spoel de bleek geworden cashewjongens af en blender ze samen met een kneepje citroen, een snuf zout en een theelepel honing tot een romige 'yoghurt'. Voeg voorzichtig koud water toe, tot je precies de dikte hebt die je lekker vindt.

Vet goed

Niet heel vet, al die noten? Vraag je je misschien af. Cashewyoghurt is inderdaad calorierijker dan dierlijke of sojayoghurt, maar cashews zijn ook rijker aan kalium, magnesium en eiwit. De vetten zijn grotendeels onverzadigd en dus vet goed. De kans dat je een uur later weer aan het snaaien bent, is ook nog een stuk kleiner.

Toppings voor cashewyoghurt

Het wordt natuurlijk pas echt yoghurt als je het ook zo behandelt. Dan bedoelen we: overladen met fruit, kokos, granola en afmaken met een sliert honing. Je kunt de cashewyoghurt ongeveer een week bewaren in de koelkast.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat