Vriezervrienden! Deze 7 etenswaren kun je uitstekend in je vriezer bewaren

De diepvries maakt het leven een stuk makkelijker.

vriezer-eten-bewaren
Getty Images

  Diners; wij maken ze zelf en stoppen ze in de vriezer voor als we te moe, lui of druk zijn. Dat maakt het een stuk makkelijker om gezond en lekker te eten. Sowieso maakt de diepvries het leven een stuk makkelijker. Een lesje invriezen van ELLE Eten: deze zeven etenswaren kun je uitstekend bewaren in de vriezer.

  #1 Groentenrestjes

  Het donkergroen van de prei, de uiteindes van de peentjes, het kapje van de ui, het loof van de venkelknol en overgebleven kruiden: bewaar ze! Doe groenterestjes die je normaal weggooit telkens in een bak in de diepvries, totdat die helemaal vol is. Trek er dan een bouillon van en begin weer opnieuw.

  #2 Scones

  Als je een high tea geeft of zin hebt in scones op zondagochtend, zijn ingevroren ongebakken scones een uitkomst. Verdeel ze over een bakplaat, bedek ze met aluminiumfolie, vries ze in en haal ze de volgende ochtend uit de diepvries. Zet ze bevroren in de oven en bak ze zoals je dat normaal zou doen, maar dan tien minuten langer.

  #3 Soep en saus

  Doe soepen en sauzen in porties in diepvrieszakjes met rits. Zet een mandje in je diepvries en zet ze daar op een rijtje in. Dat bespaart ruimte en bovendien ontdooi je de soep zo snel onder de hete kraan. Restje wijn over? Schenk het in een ijsblokjesvorm. De bevroren wijnblokjes kunnen daarna in een diepvrieszakje. Je kunt ze gebruiken in bouillons, jus en sauzen.

  #4 Dimsum

  Wij hebben zelden zin in een kant-en-klare diepvriesmaaltijd, behalve als het om dimsum gaat. Bij de Chinese toko vind je vaak een heel uitgebreid assortiment. Thuis hoeft de dimsum alleen nog maar even het stoommandje in.

  #5 Eiwit

  Eiwitten die overblijven kun je natuurlijk goed gebruiken voor in je meringue of pavlova, maar ook kun je ze makkelijk in porties in diepvrieszakjes stoppen om ze in te vriezen voor later gebruik.

  #6 Gember

  Vries gemberwortel in. Heb je gember nodig, rasp hem dan bevroren en doe het overgebleven stuk terug in de vriezer.

  #7 Brood

  Brood bewaar je makkelijk in de vriezer. Vergeet niet om het brood in plakken te snijden, mocht dat nog niet zijn gedaan. Heb je oud brood over? Gooi het niet weg maar vermaal oude boterhammen tot kruim, bevries het en gebruik het als paneermeel.

  Nog een extra tip: vaak worden ingevroren koekjes, plakjes bacon, bosbessen en doperwtjes een grote ijzige klont. Niet handig, want zo ontdooien ze minder snel, en vaak heb je maar een klein deel nodig. Voorkom het probleem door het product gelijkmatig over een bakplaat te verdelen, het af te dekken met aluminiumfolie en het zo in te vriezen. Doe het na twee uur in een compacter diepvrieszakje of -doosje.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wist je dat