Italiaanse olijfolie in handen van de maffia?

Britse consumenten wordt aangeraden niet al te goedkope olijfolie aan te schaffen, omdat het afkomstig kan zijn uit de garages en kelders van maffiosi.

maffia olijfolie
Getty Images

De olijfoogst van vorig jaar viel tegen. Hierdoor is het voor georganiseerde bendes aantrekkelijk om in deze branche te duiken. Dit zegt een Italiaanse voedsel- en warenspecialist zegt tegen The Independent. ‘De georganiseerde misdaad dringt zich snel op.’

Op verschillende manieren weten de maffiosi te frauderen met olijfolie. Zo verkopen ze goedkope, oude olijfolie uit andere landen als Italiaanse extra vierge. Maar er wordt ook chlorofyl toegevoegd aan olie van andere planten, om het vervolgens te verkopen als olijfolie. Dit is gevaarlijk voor mensen die allergisch zijn voor deze stof.

De productie vindt bovendien ook plaats in onhygiënische kelders en garages, waardoor de olijfolie besmet kan raken met de E-colibacterie of salmonella.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat