Rode wijn helpt bij afvallen

Onze collega's van women's Health brengen fijn nieuws. Schenk nog maar een glaasje wijn in en blijf lezen.

rode-wijn-afvallen
Archief ELLE Eten

Applaus voor rode wijn

Dit is het fijnste nieuws dat we hebben gehoord deze week: een onderzoek suggereert dat het drinken van rode wijn je kan helpen bij het verliezen van gewicht. Oké, er zijn zeker bepaalde limieten, maar rode wijn krijgt toch zeker een klein applaus.

Onderzoek

Het onderzoek toont aan dat het eten van druiven, het drinken van rode wijn of het drinken van druivensap, kan helpen om vet te verliezen. Ook beweren de onderzoekers dat het kan helpen bij stofwisselingsstoornissen. Tot zover wij weten laat rode wijn (nog) geen cellulitis of rimpels verdwijnen. Dat nog net niet.

Muscadine druif

De biochemicus Neil Shay ontdekte dat een stofje in de Muscadine druif de groei van vetcellen en de aanmaak van nieuwe vetcellen afremt. Ook zou deze stof een boost geven aan je stofwisseling van de vetzuren in je levercellen. ‘Het zou fantastisch zijn als we door het eten van gewone voedingsmiddelen de schadelijke ophoping van vet in de lever zouden kunnen verminderen,’ aldus Neil Shay. Wij hebben gewoon een extra excuus om vanavond extra te genieten van een rood wijntje. Cheers!

Bron: Women's Health

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat