Rode wijn helpt bij afvallen

Onze collega's van women's Health brengen fijn nieuws. Schenk nog maar een glaasje wijn in en blijf lezen.

rode-wijn-afvallen
Archief ELLE Eten

Als je dol bent op rode wijn, is dit misschien wel het fijnste nieuws dat je kunt krijgen deze week: een onderzoek suggereert dat het drinken van rode wijn je kan helpen bij het verliezen van gewicht. Hè? Wat? Oké, er zijn zeker bepaalde limieten, maar rode wijn krijgt toch zéker een klein applaus. Lees en jij zult begrijpen.

Onderzoek

Het onderzoek toont aan dat het eten van druiven, het drinken van rode wijn of het drinken van druivensap, mogelijk zou kunnen helpen om sneller vet te verbranden en daardoor dus vet te verliezen. Ook beweren de onderzoekers dat het zou kunnen helpen als je problemen hebt met je stofwisseling. Tot zover wij weten laat rode wijn geen cellulitis of rimpels verdwijnen. Dat nog net niet.

Muscadine druif

De biochemicus Neil Shay ontdekte dat een stofje in de Muscadine druif de groei van vetcellen en de aanmaak van nieuwe vetcellen afremt. Ook zou deze stof een boost geven aan je stofwisseling van de vetzuren in je levercellen. En dat zou de leverfunctie bij mensen met overwicht ook nog eens kunnen verbeteren. ‘Het zou fantastisch zijn als we door het eten van gewone voedingsmiddelen de schadelijke ophoping van vet in de lever zouden kunnen verminderen,’ aldus Neil Shay.

De voordelen hebben dus weinig te maken met wijn zelf, maar dat het effect van het consumeren van de druif ook in de alcoholische vorm bestaat, is fijn bijkomend voordeel. Wij hebben gewoon een extra excuus om vanavond nog meer te genieten van een rood wijntje. Cheers!

Bron: Women's Health


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat