Hier moet je op letten bij het inruimen van je vaatwasser

De perfect ingeruimde vaatwasser, hij bestaat.

vaatwasser-inruimen
Getty Images

Eerder vertelden we je al of je je vaat af moet spoelen voordat je het in de vaatwasser zet. Nu dat duidelijk is, gaan we in op de ‘hoe kun je je vaatwasser het beste inruimen’ materie. Om deze vaak terugkerende discussie voor altijd van de baan te vegen.

5x schoonmaakhacks! Lastig schoon te krijgen keukengerei is niet langer een issue >

De perfect ingeruimde vaatwasser:

#1 Voorkom het lepeltje-lepeltje effect. Het in elkaar vallen van bestek kan er namelijk voor zorgen dat etensresten achterblijven. Op zijn kop, ondersteboven en schots en scheef die bestekbak in dus.

#2 Plaats de borden met de bovenkant naar binnen. Want wanneer je ze naar buiten plaatst bestaat er een kans dat de sproeiers niet bij de resten op de buitenste borden komen.

#3 Zorg er wel voor dat de sproeier te allen tijde vrij is. Het is toch zonde als dat ene schaaltje dat eroverheen staat, het enige is dat schoon uit je vaatwasser komt.

#4 Zet kwetsbare items het liefst iets verder van de sproeier. Op het bovenste rek van je vaatwasser dus. Hier is de waterdruk lager en de watertemperatuur ook, waardoor je geliefde servies minder snel in scherven zal eindigen.

#5 We weten het, het is verleidelijk om je vaatwasser zo vol te proppen als maar kan. Probeer hier toch iets mee te minderen. Wanneer je vaatwasser te vol is kan de waterstroom namelijk worden doorbroken. Met alle vieze vaatgevolgen van dien.

#6 Ondanks het voorzichtig plaatsen van je servies toch bang dat het zal breken? Doe de schudtest. Deze doe je door je rekken voorzichtig heen en weer te bewegen. Raakt je servies elkaar? Herschik het dan nog even. Geen botsingen? Dan zit je goed.

#7 Dan als laatst: schuif de rekken naar binnen voordat je de deur dicht doet. Als je dit niet doet bestaat er een kans dat de inhoud breekt door de klap. En dit wil je niet, na al je zorgvuldige inruimwerk.

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Wist je dat