Op deze boodschappen kun je besparen

We presenteren: een slimme boodschappengids voor foodies in crisis. Waar besteed je wel geld aan en waarop kun je makkelijk bezuinigen?

boodschappen-besparen
Getty Images

Hoe makkelijk de supermarkten het ook voor je maken, de kosten lopen hoog op als je alle A-merken, verse en biologische spullen koopt. Het is niet altijd nodig of zelfs beter, maar we snappen dat het lastig is om je te verzetten tegen de marketing van de supermarkt. Met deze boodschappengids hoef je daar niet langer onder te lijden en bespaar je op je boodschappen.

In pak of blik

Bakmix

Bloem, bakpoeder en suiker in plaats van kant-en-klare mixen voor simpel gebak zoals appeltaart en cake. Dat is veel goedkoper en bovendien zijn deze droge ingrediënten ook langer houdbaar.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: dít moet je weten over boodschappen doen tijdens de coronacrisis

Bliktomaten

Voor in de late herfst, winter en lente. Verse tomaten worden in de zomer, als ze rijp zijn, ingeblikt en zijn vaak smaakvoller dan wat in de winkel ligt.

Gedroogde bonen en peulvruchten

Het weken en koken van gedroogde bonen en peulvruchten kost wat tijd, maar is een stuk goedkoper dan steeds een nieuw blik kopen. Bovendien loop je niet het risico dat chemicaliën van het metaal in je eten lekken en bepaal je zelf hoeveel zout je toevoegt.

Groente en fruit

Minder pesticiden

Ui, banaan, mango, asperges, ananas, aubergine, zoete aardappel, kiwi, avocado en broccoli bevatten in vergelijking met andere vruchten en groenten minder pesticiden. Bespaar door deze niet biologisch te kopen.

Ingevroren fruit

Buiten het seizoen is het beter om rood fruit bevroren te kopen. Rijpe bessen en frambozen worden in de zomer ingevroren en zijn vaak veel smakelijker dan in kassen gekweekte, verse soortgenoten. Ook is de bevroren variant heel handig voor in smoothies.

En verder...

Gedroogde eierpasta

De kwaliteit van gedroogde eierpasta is constanter dan die van verse pasta. Industriële verse pasta (die in de supermarkt ligt) is vaak te dik en taai en daarom is gedroogde pasta een betere optie.

Kip

Koop kippendijfilets in plaats van kipfilet. De gebruikelijke kipfilet is vaak erg duur: je geeft voor twee personen als snel meer dan zeven euro uit. Kippendijfilets zijn goedkoper, hebben meer smaak en drogen minder snel uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat