Waarom je kaas moet eten bij warm weer

Zet de borrelplank maar klaar.

eten warm weer kaas
Hans en Grietje

Gooi de salades overboord en laat het fruit lekker liggen in de fruitmand – we hebben baanbrekend nieuws voor je: je redding bij warm weer is allesbehalve fitgirl proof. Wie een tropische dag door wilt komen, hoeft dat allesbehalve exotisch aan te pakken. Want je redding, dat is kaas.

Tekort

Zo’n triple crème kaas, die zich over je borrelplank drapeert. Hoe smeuïger, hoe beter. Waarom? Eigenlijk heel logisch. Buiten dat kaas meer is dan alleen een caloriebom en boordevol proteïnen en calcium zit, vult het bij warm weer precíes aan wat jij tekort komt: zout.

Zien: voor deze klassieke grilled cheese sandwich spring je je bed uit

Zonder jezelf bewust in het zweet te werken, verlies je bij hoge temperaturen namelijk net even meer dan die gemiddelde dagelijkse liter. En dat moet aangevuld worden – iets wat wij zonder mokken doen met een kaasplank. En een glaasje wijn, eh, water ernaast.

Bron: Munchies

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat