Ribeye

Tijdens mijn verblijf in de Verenigde Staten at ik ‘rib roast of beef’.

ribeye bereiden
Ribeye

Tijdens mijn verblijf in de Verenigde Staten at ik ‘rib roast of beef’. In Nederland kom ik nergens een gerecht op de kaart tegen dat maar enigszins kan tippen aan de kwaliteit en de genoegens die dat destijds bij mij heeft opgeroepen. Ik heb daarover twee vragen. Welk stuk rundvlees is hier het meest geschikt voor? En welke bereidingstemperatuur en duur kan ik het best hanteren?

Het stuk vlees dat je zoekt is ribeye. Een ribeye is een groot stuk met vet dooraderd vlees van ongeveer 2 kg, legden ze me uit bij Culinair Slagerij Wapenaar te Vlaardingen – uitgeroepen tot ‘beste slager van 2008’. Vaak wordt dit stuk opgedeeld in ribeye steaks. Een hele ribeye kun je meestal bij de betere slager bestellen of bij een horeca-groothandel vinden.

De bereidingsduur hangt natuurlijk af van de grootte van het stuk vlees. Je kunt het beste het vlees kort aanbraden en daarna in een voorverwarmde oven op 90◦C in een uur tot anderhalf uur laten garen.

De ELLE Eten redactie beantwoordt culinaire (gewetens)vragen. Ook een vraag? Mail naar elle.eten@hachette.nl.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat