Is de schil van elke pompoen eetbaar?

Een kleine pompoengids om je te helpen kiezen.

Oké, vooruit. Eetbaar zijn ze allemaal, die schillen van pompoenen. Maar lekker is anders. Welke pompoen kun je eigenlijk met, en welke kun je beter zonder schil eten?

Leeftijdsgrens

Hoe ouder je pompoen is, hoe stugger en dikker de schil wordt. Jonge pompoenen van vóór februari kun je dus meestal met schil en al eten. Ze versterken vaak zelfs de smaak van je gerecht, maar er zijn uitzonderingen.

Welke pompoen wel?

De winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en de flespompoen kun je zonder problemen eten. De schil van die laatste heeft echter wel een specifieke smaak, dus kan bij voorkeur makkelijk verwijderd worden met een dunschiller.

Niet snijden

Sommige pompoenen hebben een schil die te dik, te stug of te draderig is om in je gerecht te stoppen. Je kunt deze wel eten, maar ze verpesten simpelweg de structuur van je gerecht. Zo kun je een spaghettipompoen beter uithollen, evenals de muskaatpompoen. De pattinson is een voorbeeld van een pompoen die lekkerder is om zonder schil te bereiden, als hij al wat ouder is.

Eh, geen idee waar we het over hebben? Hier een rijtje pompoensoorten en waar je ze voor gebruikt. Doe er je voordeel mee.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat