Dit is waarom je een avocado NIET in de oven moet doen

Of in ieder geval niet lang.

avocado
Getty Images

Een halve avocado met een eitje erin? Ziet er leuk uit, is minder lekker dan je denkt. Er gebeurt namelijk iets met de smaak.

Bitter

We zijn de test een aantal keer aangegaan. Na vele malen proeven, smaakte de avocado negen van de tien keer bitter. Het is namelijk zo dat als je een avocado lang verwarmt, het vruchtvlees een bittere smaak krijgt. Dit komt door de warmte en door oxidatie. Wil je een avocado toch iets verwarmen, grill 'm dan kort.

Avocado rijpen in de oven?

De truc om een harde avocado te rijpen in de oven? Ook die hebben we geprobeerd. Zonder succes. De buitenkant is zacht en bitter en de binnenkant blijft hard. Jammer!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat