Huh? Een banaan is eigenlijk een bes

En voor wie denkt dat de aardbei ook een bes is: think again.

een banaan is een bes en een aardbei niet
Shingo Tosha/AFLOGetty Images

Worden wij toch al die jaren al voor de gek gehouden door onze eigen fruitschaal. Die tros bananen is namelijk heel wat anders dan we altijd dachten. En datzelfde geldt voor de tomaat, de meloen en de aardbei.

De definitie van bessen

Laten we rustig beginnen. In de botanische definitie lezen we het volgende: een bes is een vlezig fruit, dat ontstaat vanuit een vrucht met slechts één ovarium. In andere definities is daarnaast ook vermeld dat een bes zijn pit(ten) aan de binnenkant moet hebben. Botanisch gezien zijn aardbeien dus geen bessen, maar samengestelde vruchten. Zelfde geldt voor frambozen en bramen.

Artikel gaat verder onder de video.

Bes of geen bes: je maakt er heerlijk bananenbrood mee

Banaan is een bes

Bananen, maar ook tomaten, meloenen en pompoenen zijn volgens deze ‘regels’ wel bessen. Maar zoals het spreekwoord zegt: ‘knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruit salad.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat