Dit is het verschil tussen zuurdesem en desem brood

De ene bakker verkoopt desembrood, de ander zuurdesem. Is er een verschil?

Verschil desembroden
Getty Images

Desem en zuurdesem. De ene bakker verkoopt het ene, de andere bakker het andere. Sommige bakkers maken het zelfs wel heel bont en verkopen het allebei. Maar waarin verschillen de twee broden precies?

Wat is het verschil tussen zuurdesem en desem brood?

Het verschil tussen zuurdesem en desem brood zit ’m slechts in de naam, legt Bakker Edwin Klaassen van Desem Enzo uit. Desem en zuurdesem zijn hetzelfde, namelijk een bereide grondstof die wordt toegevoegd aan deeg.

Het ontstaat uit een mengsel van water en tarwemeel dat bij een bepaalde temperatuur na een bepaalde tijd gaat gisten en het deeg verzuurt. Omdat het ‘zuur’ niet zo lekker klinkt noemen veel bakkers, onder wie Edwin, het liever desembrood. Al is zuurdesem intussen aardig ingeburgerd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Is dat ook weer opgehelderd. Zelf aan de slag? Hier een stappenplan zuurdesem bakken. Zien hoe Edwin Klaassen zijn desembrood maakt? Bekijk de video:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder