Dit is het verschil tussen bruine, groene en rode linzen

Want wanneer gebruik je welke? En hoe lang kook je ze eigenlijk?

Verschillende kleuren linzen
Getty Images

Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten en daarom supergezond. Deze peulvrucht is door de hippies meegenomen uit India en komt voor in een breed scala aan kleuren. Maar voor welke kleur moet je nou gaan als je een gerecht wilt maken met dit ingrediënt?

Go nuts! Dit zijn de vijf gezondste noten >

Bruine linzen

Op zoek naar linzen? Bruine vind je sowieso. Deze linzensoort is namelijk de meest voorkomende. Qua kleur uitlopend van kaki-bruin tot donker zwart. Deze linzen hebben over het algemeen een milde, aardse smaak. Je kookt ze gaar in zo'n twintig tot dertig minuten. Goed in bijvoorbeeld chili.

Groene linzen

Ook deze linzensoort is te vinden in een regenboog aan tinten. Variërend van haast wit tot bruingroen. Het koken van deze linzen duurt iets langer, vijfenveertig minuten ongeveer. Deze linzen houden vaak een stevige textuur, waardoor ze ideaal zijn voor salades en andere bijgerechten.

Roergebakken rode kool met linzen en blauwe kaas >

Rode linzen

Roodkleurige linzen zijn te verkrijgen in het goud, oranje en rood. Het koken van deze linzen duurt zo'n dertig minuten. Door het koken worden deze linzen redelijk zacht. Dit maakt ze perfect voor in curry's of als verdikking van een soep.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat