Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten en daarom supergezond. Deze peulvrucht is door de hippies meegenomen uit India en komt voor in een breed scala aan kleuren. Maar voor welke kleur moet je nou gaan als je een gerecht wilt maken met dit ingrediënt?
Bruine linzen
Op zoek naar linzen? Bruine vind je sowieso. Deze linzensoort is namelijk de meest voorkomende. Qua kleur uitlopend van kaki-bruin tot donker zwart. Deze linzen hebben over het algemeen een milde, aardse smaak. Je kookt ze gaar in zo'n twintig tot dertig minuten. Goed in bijvoorbeeld chili.
Groene linzen
Ook deze linzensoort is te vinden in een regenboog aan tinten. Variërend van haast wit tot bruingroen. Het koken van deze linzen duurt iets langer, vijfenveertig minuten ongeveer. Deze linzen houden vaak een stevige textuur, waardoor ze ideaal zijn voor salades en andere bijgerechten.
Rode linzen
Roodkleurige linzen zijn te verkrijgen in het goud, oranje en rood. Het koken van deze linzen duurt zo'n dertig minuten. Door het koken worden deze linzen redelijk zacht. Dit maakt ze perfect voor in curry's of als verdikking van een soep.
Bron: The Kitchn
Volg je ELLE Eten al op Facebook en Instagram?