Is icing sugar hetzelfde als poedersuiker?

Wat is caster sugar, is brown sugar hetzelfde als bruine basterd- of rietsuiker, is icing sugar poedersuiker en wat is dan confectioners sugar?

Suiker in Amerika
Getty Images

Wij zijn dol op Engelse en Amerikaanse recepten, maar komen soms niet uit de verschillende benamingen van suiker. Wat is caster sugar? Is brown sugar hetzelfde als bruine basterd- of rietsuiker? Is icing sugar poedersuiker? En wat is dan confectioner's sugar?

Benaming

Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker, zogenoemd omdat hij in een caster werd gebruikt, een strooizeefje. Amerikanen noemen dit superfine sugar. Icing sugar is poedersuiker, zeer geschikt om glazuur (icing) mee te maken. Over confectioners sugar zijn de meningen verdeeld. Volgens Gabriels van chocolaterie Pompadour is het fondant (glazuur). Volgens de Suikerstichting is het 't zelfde als poedersuiker.

Vervanging

Granulated sugar is onze klassieke kristalsuiker. Brown sugar of muscovado is suiker met melassestroop, hier niet makkelijk verkrijgbaar. Je kunt hiervoor rietsuiker gebruiken en een klein deel vervangen door tafelstroop. Basterdsuiker trekt vooral vocht aan en is daarom niet geschikt als vervanger. Rietsuiker heet trouwens cane sugar of demerara.

Bron: Escu Gabriels van chocolaterie Pompadour en de Suikerstichting.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat