Dit is hoelang knoflook goed blijft

Hoe lang heb jij ze al in de kast liggen?

Houdbaarheid knoflook
Getty Images

We houden ervan. En iedereen heeft het wel in huis: knoflook. Vaak bewaard tussen de uien, in een keukenkast. Maar hoe lang kun je het daar eigenlijk laten liggen, voordat het spul niet meer goed is?

Bewaren op de goede plek

Dat ligt volledig aan de manier waarop het bewaard wordt. Stop je 'm in de keukenkast, dan gaat het lang goed. Liggen ze bij jou op de afzuigkap? Dan is je knoflook er waarschijnlijk minder goed aan toe. Knoflook bewaar je namelijk het best op een droge, koele, donkere plek.

Hoe lang is knoflook goed

Wanneer je een ongepelde knoflookbol in de keukenkast bewaart, zal hij ongeveer een half jaar goed blijven. Wat? Zó lang? Ja, het is heus. Een ongepelde knoflookteen blijft zo ongeveer drie weken goed. Wanneer je de schil van de knoflook afhaalt, gaat hij sneller achteruit. Een gepelde knoflookteen kun je na een week namelijk al weggooien. Als je 'm in de koelkast bewaart dan, anders is het nog eerder met het ding gedaan. Gehakte of geperste knoflook houdt het het minst lang uit. Deze kun je maximaal één dag bewaren.

Bedorven knoflook

Je ziet dat de knoflook niet meer goed is als er donkere, of groene vlekken op zitten. Dit zijn namelijk tekenen van rotten. Tevens moet gepelde knoflook eerder wit, dan geel zijn. En ook als je knoflook wat zacht aanvoelt is-ie niet meer goed. Ziek zal je er gelukkig niet van worden, maar echt lekker is het niet.

Bron: Bon Appetit

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat