Wat is shortening? We leggen het uit!

In een Amerikaans recept voor muffins werd ‘shortening’ genoemd als een van de ingrediënten. Wat is dit precies? En waar kan ik dit kopen? Die vraag gaan we voor je beantwoorden.

shortening
Getty Images

Shortening is een plantaardig vet dat vaak bij het bakken van muffins en cakes gebruikt wordt. Het verschil met boter en margarine is dat het geen vocht bevat en een hoger smeltpunt heeft. Dit maakt het bijzonder geschikt voor beslag dat moet rijzen.

Waar te koop in Nederland?

In Nederland is shortening van het merk Crisco bij Jumbo verkrijgbaar. Ook kun je het via internet kopen bij www.americangoodies.nl. Shortening is trouwens prima te vervangen door boter of margarine. Dat scheelt weer gedoe.

Cupcake vs. Muffins

Er zijn oeverloze discussies over wat nu het precieze verschil is tussen cupcakes en muffins. Het zit vooral in het feit dat een cupcake een cake is en een muffin een soort brood. Een muffin wordt ook wel als ontbijt gegeten en kan hartig zijn. Een cupcake is altijd zoet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat