Dit is hoe je kliekjes opnieuw opwarmt

Restjesdag is nog nooit zo goed geweest.

/kliekjes-opnieuw-opwarmen-kliekjesdag-restjes-restjesdag/
BRETT STEVENSGetty Images

Restjesdag, je kent ‘m wel. Milieubewust, financieel voordelig én ideaal op een lui moment. Toch smaakt je maal vaak net iets minder nadat je het opnieuw hebt opgewarmd - denk slappe friet en taai vlees. Jammer, maar vanaf nu verleden tijd. Hieronder vind je namelijk hoe restjes opnieuw opgewarmd moeten worden.

Kies je kliek:

Rijst: opwarmen in de magnetron met een paar druppels water.
Patat: kort in de pan opwarmen met een klein beetje boter.
Falafel: opwarmen in de magnetron.
Vis: opwarmen in een droge koekenpan of tien tot vijftien minuten in de oven op 180°C.
Stoofvlees: bedekt met folie in de oven op 170°C.
Gehakt: opwarmen in de magnetron, om de dertig seconden roeren.

Gegrilde kip: opwarmen in de magnetron.
Gebraden kip: bedek met folie in de oven op 180°C.
Een plak gehaktbrood: opwarmen in de magnetron of in de koekenpan met een klein beetje olie.
Een groot stuk gehaktbrood: bedek met folie en verwarm in de oven op 170°C.
Varkensvlees: opwarmen in de magnetron.
Spareribs: bedek met folie en verwarm in de oven op 170°C.

Worst: opwarmen in de magnetron.
Biefstuk: op kamertemperatuur tien tot twaalf minuten in de oven op 80°C.
Gehaktballen: opwarmen in de magnetron.
Gehaktballen met saus: op laag vuur.
Pizza: opwarmen in de oven op 200 tot 220°C.
Pasta: opwarmen in de magnetron.

Lasagne: opwarmen in de oven op 180 tot 200°C.
Quinoa: opwarmen in de magnetron met een paar druppels water.
Burrito: in folie in de oven op 180°C.
Currie: opwarmen in de magnetron.
Noedels: opwarmen in de magnetron, om de dertig seconden roeren.
Wokgerechten: opwarmen op hoog vuur onder voortdurend roeren.

Bonen: opwarmen op laag vuur of in de magnetron, om de dertig seconden roeren.
Romige soep: opwarmen op laag vuur.
Overige soepen: opwarmen in de magnetron, om de dertig seconden roeren.
Gebakken aardappel: opwarmen in de magnetron.
Aardappelpuree: opwarmen in de magnetron, om de dertig seconden roeren.
Jus: opwarmen met een beetje water in de pan, af en toe roeren.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat