Wist je dat

for Snow White...
11x giftig eten waarvan je niet wist dat het dodelijk was

Stop deze dingen nóóit zomaar in je mond.

Advertentie - Lees hieronder verder
Pittig eten goed
6 redenen waarom pittig eten goed voor je is

Je kunt 't maar beter leren eten.

is-chocolade-echt-de-boosdoener-bij-puistjes
Is chocolade écht de boosdoener bij puistjes?

Want we worden allemaal weleens gek van zo’n knoeperd op ons voorhoofd.

fruit-stickers-plu-codes
Waar zijn die stickers op fruit eigenlijk goed voor?

Ze zeggen meer dan je denkt.

fout-beter-koken
5x dingen die je onbewust fout doet in de keuken

Vanaf nu doe je deze dingen nooit meer fout.

wat is tofu
10 dingen die je vast nog niet wist over tofu

Dit wil je vast weten over die gekke, witte blokken.

Zoetmaker: waarom ui in je dessert niet vreemd is
Keukenbaas: waarom ui in je dessert niet vreemd is

Chef Stan Kuipers van restaurant Radio Royaal vertelt ons alle ins en outs over uien.

vocht-peulvruchten-blik-afspoelen
Moet je peulvruchten uit blik écht afspoelen?

En is dat schuim dat we zonder pardon door de gootsteen spoelen dan nergens goed voor?

vreemde-fruitsoorten-raar-fruit-ananas-aardbei
Wow! Deze 5 fruithybrides bestaan echt

Van frambraam tot eh... stekelaugurk?

Advertentie - Lees hieronder verder
laos-wortel-toko-gember
In de toko: schatgraven naar laoswortel

Waar we die vers getrokken laoswortel níet voor kunnen gebruiken? Vanja van der Leeden vertelt het ons.

Absint met lepel en suiker
Wat is absint? Dit kun je allemaal met de mystieke groene fee

ELLE Etens huisbartender Ingmar Voerman licht een tipje van de sluier van absint. Mét cocktails.

kaas vegetarisch
Huh? Niet alle kaas is dus vegetarisch

Vegetariërs, helaas. Dit is de waarheid over kaas.

Advertentie - Lees hieronder verder
Koriander zeep smaak
Wetenschap! Waarom koriander voor sommige mensen naar zeep smaakt

Vind jij koriander naar zeep smaken? Je mag je ouders de schuld geven. Het zit ‘m namelijk in je genen.

Ei eten
Dit is wat er gebeurt als je iedere dag een ei eet

Van een eitje bij het ontbijt worden wij blij. Maar wordt ons lichaam er ook blij van? We zochten het uit.

Korkuma
Health Q&A: Gebruik jij wel genoeg kurkuma in je eten?

Het effect van deze gele krachtpatser op je gezondheid.

Spinazie opnieuw opwarmen
Mag je spinazie nou wel of niet opnieuw opwarmen?

Spinazie opnieuw opwarmen, is dat nou echt gevaarlijk of een broodje aap?

gerst-gort-parelgort
Dit is nou het verschil tussen gerst, gort en parelgort

Voor als je het je afvroeg.

suikerverslaving
Nederlandse wetenschappers hebben bewijs dat suiker niet verslavend is

En dit betekent dat voor ons.

Kombu zeewier
In de toko: Japanse bodemschat kombu

Vanja van der Leeden wil meer umami haar leven. Ze vindt het antwoord op de bodem van de zee.