Wist je dat

Bruin worden - Door dit te eten word je snel bruin
Door dit te eten word je sneller bruin zónder te zonnen

Onderzoek wijst uit: eet deze groenten voor een bruine tint.

Advertentie - Lees hieronder verder
qanda ik rijs jij rijst
Q&A: Ik rijs, jij rijst

Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda? En wanneer gebruik je welk poeder?

zo tackle je een hele kip
Zo tackle je een hele kip

Word ook thuispoelier en verdeel zelf je kippetje in achten.

lichte kaassaus maken recept
Het geheime ingrediënt voor lichtere kaassaus

Die je gewoon op de groenteafdeling kunt vinden.

ikan teri ansjovis
In de toko: kleine stinkvisjes ikan teri

Wat moeten we met ikan teri, die kleine visjes met die sterke geur? En wat is er eigenlijk lekker aan? Vanja van der Leeden weet het.

health mythbusters soja goed of slecht
Health mythbusters: Soja, goed of slecht?

Health expert Sophia van Sorgen legt het voor eens en voor altijd uit.

spruitjes bitter
Waarom je als kind geen spruitjes lustte

En nu wel.

groenten fruit bewaren
8x de grootste fouten bij het bewaren van groente en fruit

En hoe je het dus wél moet doen.

hete saus recepten
Drop it like it's hot! 5x hete saus
Het schap met hot sauces in de gemiddelde supermarkt is verbazingwekkend groot en groeit nog steeds, maar wat is het verschil en hoe ma…
Advertentie - Lees hieronder verder
verspakket goedkoper duurder
Wat is goedkoper: een verspakket of losse ingrediënten?

Eens kijken of de super ons het wel écht makkelijk maakt.

verschil parmezaanse kaas grana padano
Dit is het verschil tussen Grana Padano en échte parmezaan

Voor iedereen die denkt dat al die puntige brokkelkazen hetzelfde zijn.

eet-je-slank
Eet je slank... met selderij?

In de wandelgangen horen we het waaien: selderij bevat negatieve calorieën. Klopt dit gerucht?

Advertentie - Lees hieronder verder
petehbonen-stinkbonen
In de toko: petehbonen - ofwel stinkbonen

Vanja van der Leeden laat ons, peteh-debutanten, in vijf stappen kennismaken met de petehboon en zijn nogal uitgesproken kwaliteiten.

koolhydraatarm
Koolhydraat-arm eten: is dat wel zo’n goed idee?

We vroegen het aan een voedingsdeskundige.

duurzame-tonijn-msc-keurmerk
Voor eens en voor altijd: zo kies je duurzaam gevangen tonijn

Maar liefst 93% van de bliktonijn kan bestempeld worden als 'plofkip van de zee'.

rode-wijn-afvallen
Rode wijn helpt bij afvallen

Onze collega's van women's Health brengen fijn nieuws. Schenk nog maar een glaasje wijn in en blijf lezen.

Suiker in Amerika
Is icing sugar hetzelfde als poedersuiker?
Wat is caster sugar, is brown sugar hetzelfde als bruine basterd- of rietsuiker, is icing sugar poedersuiker en wat is dan confectioner…
heel tof heirloomtomaten
Heel tof: heirloomtomaten

Alles over deze bijzondere soort die nu een comeback maakt.

verse geitenkaas
Wat? Je kunt dus zelf verse geitenkaas maken

Met maar 2 ingrediënten.

wat is beurre noisette
Aha! Dit is dus waar je beurre noisette voor gebruikt

Geheim: er komt geen hazelnoot aan te pas.