Witte asperges recepten: 6x het witte goud op z'n best op je bord

We tikken er 't liefst een eitje bij en overladen ze met botersaus, maar er zijn meer waanzinnige recepten met witte asperges.

aspergetompoes
Carlfried Verwaayen Photography

Veel beter nieuws dan de eerste witte asperges die hun koppen laten zien, is er voor ons niet. Het seizoen van het witte goud benutten we optimaal - zo ongeveer eens per week staat het klassieke recept voor witte asperges met zalm of ham en ei op tafel. Maar en zijn nog veel heerlijke recepten met witte asperges te maken.

Zoals een aspergetompoes, of een lekker makkelijke pasta met asperges. Of, natuurlijk: aspergesoep. Wij kregen dit jaar het eerste kratje met wit goud van Eigen Bodem, dat verraste met een driegangen aspergemenu verzonnen door tv-kok Hugo Kennis. Dat menu en meer recepten vind je hieronder, in onze ode aan de witte asperge.

6 recepten met witte asperges


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Klassieke witte asperges met ham en ei
Jeroen Niezen

Zoals gezegd: zodra de eerste witte asperges worden gestoken gaan we los. Hier hét recept voor klassieke witte asperges met boter, ham en eitjes. Geen vlees? Vervang de ham door zalm!

Recept witte asperges met ham en ei

2 Pasta met witte en groene asperges
Westend61Getty Images

Een recept voor pasta met zowel groene als witte asperges, zo heb je twee vliegen in één klap. Met lekker veel groente, kruiden en kaas.

Recept pasta asperges

3 Pizzette met asperges en lente-uitjes
Archief ELLE Eten

Pizza en asperges, twee grote favorieten. Wat wil je nu nog meer? Serveer dit en je tafelgenoten willen nooit meer anders.

Recept pizzette asperges

4 Hartige aspergetompoes met witte en groene asperges
Carlfried Verwaayen Photography

U leest het goed. Bij dit heerlijke lentegerecht zitten er asperges in de tompoes. Lekker als bijzondere lunch of voorgerecht.

Recept aspergetompoes

5 Makkelijke aspergesoep met tijm
Natasha Breen / EyeEmGetty Images

Tip: maak je klassieke asperges? Kook dan altijd de schillen mee, samen met een snuf zout en een snuf suiker. Bewaar het kookvocht en misschien nog 1 of 2 losse asperges en gebruik dat als basis voor de soep. Ook fijn om in de vriezer te bewaren!

Recept aspergesoep

6 Aspergemenu 2021
asperges met boleten en bearnaisesaus
VanEigenBodem.nl

Met het aspergemenu van VanEigenBodem.nl laat Hugo Kennis zien hoe veelzijdig de witte asperge is. Je bereidt met één zak asperges maar liefst drie gangen: aspergebouillon met paddestoelen, witte asperges met boleten, bearnaisesaus en venkel en verse aardbeien met aspergecrème en munt na.

De Krat bezorgt de ingrediënten op 29 april bij je thuis, de recepten vind je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder