Kaasfondue recepten! 3x kaasfondue op een andere manier

Ga je voor traditioneel Zwitsers of een easy lazy variant?

kaasfondue recepten om zelf te maken
Mint Images - Britt ChudleighGetty Images

Meneer Wateetons leerde ons ooit het geheim voor de perfecte kaasfondue: het gebruik van een beetje zetmeel. Toevoegen van wat bloem of maizena voorkomt de drie-eenheid van fonduefalen: draderigheid, klonten en olieafscheiding. Een zuur, bijvoorbeeld citroenzuur of een scheutje zure wijn doet hetzelfde. Verder is het gewoon kaas rapsen, aan hete maar niet kokende vloeistof toevoegen, weinig roeren en wat van bovenstaande hulpmiddeltjes toevoegen.

Nu je dat weet, aan de slag. We hebben drie verschillende recepten voor kaasfondue voor je. Een klassieker met Zwitserse kazen, een net wat andere variant met walnoten-knoflooktoast en verse vijgen om een beetje uit te pakken en een juist extra simpele kaasfondue.

3 recepten om zelf kaasfondue te maken


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zwitserse kaasfondue
hxyumeGetty Images

De klassieker maak je met gruyère en emmentaler, maar er zitten meer ingrediënten in die deze kaasfondue onderscheidt van andere recepten. Op naar Zwitserland.

Recept Zwitserse kaasfondue

2 Kaasfondue met verse vijgen en walnoten-knoflooktoast
Archief ELLE Eten

Alpenkazen doen het nu eenmaal goed in kaasfondue, maar dit kaasfondue recept heeft naast een Zwitser ook een Italiaan erin zitten. En een Hollander. Het liefst pak je 'm net even chiquer aan: met walnoten-knoflooktoast in plaats van stokbrood en verse vijgen om te dippen.

Recept kaasfondue vijgen

3 Makkelijke lazy kaasfondue
MelanieMayaGetty Images

Deze luie kaasfondue schuif je zo in de oven. Een gesmolten Vacherin Mont d'Or kun je serveren als kaasfondue vooraf, of je maakt er gewoon solodipsessie van thuis.

Recept makkelijke kaasfondue

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder