De 10 populairste bakrecepten van 2020

Nu we toch nog even thuis blijven...

brownies met koffie, pecannoten en gecondenseerde melk
Kubilay Altintas

Meer dan ooit stonden we in de keuken vorig jaar, en met de verlenging van de lockdown blijven we daar nog eventjes rondhangen. Om de lol erin te houden, hebben we voor je uitgepluisd wat de lekkerste bakrecepten waren van 2020. En dat zijn dus niet alleen maar taarten. Laat je inspireren door de populairste baksels, blijf thuis, bak taarten. En bananenpannenkoeken. En cruesli. En meer.

Liever koken? We hebben ook de lekkerste 'gewone' recepten van 2020 uitgezocht >

De populairste bakrecepten van 2020

Advertentie - Lees hieronder verder
Feesttaart met Tony’s Chocolonely framboos-knettersuiker, macarons, lange vingers en champagne
Elle Eten Archief

Wat past er beter bij feest dan champagne, witte chocolade en framboos? Niets! Deze taart steelt gegarandeerd de show.

Recept voor roze taart met Tony's Chocolonely

De misschien wel makkelijkste no-bake cheesecake ooit
Getty Images

Voor iedereen zonder bakgen of met twee linker handen. Jullie kunnen dit. Je hebt niet eens een oven nodig. En klaar? Versieren maar! Rood fruit, bosbessen, plakjes banaan, verkruimelde oreo's, pindakaas, hagelslag, pindakaas met hagelslag... Alles mag. 't Is jouw feessie.

Recept voor no bake cheesecake

Tiramisu zonder alcohol, mét speculaas
@kosjeGetty Images

Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist. En koffie- en alcoholvrij, dus perfect voor een avond met kids. Uiteraard kun je voor jezelf ook een volwassenen versie maken, maar dat laten we verder aan jou.

Recept voor tiramisu

Gluten- en lactosevrije taart met chocoladevlokken
Archief Elle Eten

Niemand wordt overgeslagen met dit baksel. De gluten- en lactosevrije taart met chocoladevlokken komt uit hét ultieme chocolade boek Chocaddict met 150 recepten vol verleiding.

Recept voor glutenvrije en lactosevrije taart

Bananenpannenkoeken met maar 2 ingrediënten
Natalia Bondareca / EyeEmGetty Images

Een ontbijt dat je net zo goed in een restaurant zou kunnen eten, maar zo makkelijk is dat elke thuiskok het kan maken? Sounds to good to be true, maar is toch echt de waarheid! Voor deze bananenpannenkoeken heb je namelijk maar 2 ingrediënten nodig en je kunt ze toppen met al je favoriete toppings. Van vers fruit tot granola en van gezoete crème fraîche tot honing.

Recept voor bananenpannenkoeken

Doe het zelf cruesli
Elle Eten Archief

Zoveel lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt! Voeg gewoon toe wat je lekker vindt, zoals stukjes gedroogde abrikozen, dadels, kokosvlokken, noten, pitten en zaden. Met dit recept kun je makkelijk variëren.

Recept voor cruesli

Easy chocoladetaart zonder bloem
Getty Images

De kans is groot dat je alles al in huis hebt voor deze chocoladetaart. Dus waarom ga je niet meteen aan de slag?

Recept voor chocoladetaart zonder bloem

Brownies met koffie, pecannoten en gecondenseerde melk
Kubilay Altintas

Hét recept van onze favoriete patissier. Echt geen zin om zelf te bakken? Deze brownies, taartjes en meer heerlijkheden zijn ook bij hem in de winkel te koop, op verschillende locaties, in verschillende steden. Tip van ons, speciaal voor jou. Want geloof ons: dit wil je niet missen!

Recept voor brownies

Limburgse pletskeskook
Archief Elle Eten

Dizze kook is vuural bekind i Limburg. Boete dees sjtrieëk gieëft 't aoch variante woebie de koffie vervange waert doer anger ingrediënte wie cacao.*

*de vertaling hiervan lees je in het recept.

Recept voor pletskeskook

Gebakken lucht! Zelf croissants maken in 8 stappen
Getty Images

Zelf croissants maken moeilijk? Heel eerlijk: dat is het wel een beetje. Maar met dit fijne stappenplan komt het gegarandeerd goed. Het belangrijkst is om elke stap zorgvuldig te volgen, genoeg laagjes te maken door het deeg veelvoudig te vouwen en er vooral heel veel liefde in te stoppen. Zelf croissants maken wordt zo een stuk makkelijker én leuker!

Recept voor croissants

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder