Dit is het 4-gangen kerstmenu van 2020

Met de lekkerste recepten uit ELLE à Table.

elle à table kerstmenu 2020
ELLE à Table

Met trots presenteren we: ons kerstmenu 2020 met de lekkerste recepten uit ELLE à Table, inclusief vegetarische opties. Hiermee wordt deze kerst een om nooit te vergeten.

Voordat je gelijk aan de slag gaat: voorbereiding is het halve werk en testkoken scheelt een bos vol grijze haren. Zo weet je of je de gerechten überhaupt wel lekker vindt, bij elkaar passen, waar de pijnpunten liggen en wat je misschien wel wilt aanpassen.

Liever volledig vega? Check ons vegetarische kerstmenu! Liever iets heel anders? Bekijk hier al onze kerstrecepten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Briochekrans met cranberry, geitenkaas, Parmaham en salie
Jeroen van der Spek

Start het diner met een lekker hapje om de ergste trek te stillen. Deze briochekrans maak je van top tot teen zelf en kun je heel goed voorbereiden. Maak bijvoorbeeld het deeg de dag van tevoren en bak 'm vlak voor het serveren af. Of bak 'm in de ochtend 5-10 minuutjes korter dan in het recept aangegeven en ga voor de laatste minuten vlak voor het serveren.

Liever vega? Laat de Parmaham dan weg en vervang eventueel voor hard gebakken paddestoelen.

Briochekrans

2 Gegrilde coquilles Saint-Jacques met lardo en gesmoord groen

Dit voorgerecht met coquilles is als een kleine versie van de beroemde surf and turf. De smeltend zachte lardo op de lichtzoete coquille wordt afgemaakt met een beetje shisoboter. De smaak van shiso laat zich omschrijven als een combi van venkel en munt. Gedroogde paarse of groene basilicum is een geschikt alternatief.

Liever vega? Maak dan dit gerecht met burrata en laat de ansjovis weg.

Gegrilde coquilles

3 Geroosterde kip met knolselderij en mosterd-wittewijnroom
Alan Jensen

Een makkelijke tray bake met spectaculair veel smaak. De klassieke combi van troostrijke geroosterde kip met witte wijn en room wordt nog lekkerder door de toevoeging van knolselderij en mosterd. Een crowd pleaser waarvoor je niet hoeft te zwoegen.

Liever vega? Ga voor deze vegetarische wellington met snijbiet en stilton.

Geroosterde kip

4 Matchapavlova met passievruchtencurd en vanilleroom
Alan Jensen

Pavlova is een van onze favoriete toetjes tijdens kerst, andere feestdagen en diners. Het is makkelijk te maken, perfect voor te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze matchapavlova met passievruchtencurd is net even anders dan de klassieker en gooit gegarandeerd hoge ogen tijdens het diner.

Matchapavlova met passievruchtencurd

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder