Comfort food: 5 x onze favoriete snelle pastarecepten

Klaar in minder dan 20 minuten!

pasta in a rustic bowl
Jeff KauckGetty Images

Pasta is een van onze favoriete ingrediënten en gerechten. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en het zo uitgebreid als je zelf wil bereiden. Denk aan een authentieke lasagne bolognese of deze broccolipasta met venkelworst. En wil je snel? Dan kom je altijd uit de voeten met deze 5 favoriete snelle pasta recepten. 1, 2, 3... Genieten maar!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Het recept voor pasta pesto van sterrenchef Massimo Bottura
Thomas BarwickGetty Images

Massimo Bottura: wie zijn naam hoort spitst waarschijnlijk direct zijn oren. De chef van het voormalig beste restaurant ter wereld Osteria Francescana in Modena, Italië staat bekend om zijn passie voor regionale producten en het heruitvinden van klassiekers uit de Italiaanse keuken.

ELLE Eten sprak hem tijdens een bijzondere online masterclass, waarin hij zijn versie van pasta pesto deelde. We wisten het recept te ontfutselen, dat toch wel een tikje anders is dan hoe wij het gewend zijn. Zo gebruikt hij niet alleen basilicum, maar ook munt en peterselie, gaat er koud water door de pesto én gebruikt hij geen pijnboompitten - een overblijfsel uit de coronacrisis, waarin pijnboompitten simpelweg te duur werden.

2 Snelle tomatenpasta met mozzarella
Eivissa the Cookbook

Chef-kok Anne Sjimonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim 40 oude tomatenrassen. In EIVISSA The Ibiza Cookbook deelt ze recepten die een mix zijn van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken. Wij delen er drie, waaronder deze tomatenpasta. Ook lekker met pijnboompitjes en pesto!

3 Romige pasta met garnalen, artisjokharten en witte wijn
Annabelle BreakeyGetty Images

Soms heb je zin in een bord comfort food en deze romige pasta met garnalen en artisjokharten is dan alles wat je wil. Makkelijk, snel gemaakt en zó lekker dat je zonder twijfel nog een tweede portie opschept. Ook lekker met wat verse rucola erdoorheen en Parmezaanse kaas erover.

4 Pasta carbonara
kazuhide isoeGetty Images

Pasta carbonara: wie houdt er niet van? Uiteraard wel de 'echte' versie: zónder room, mét verse eieren. En natuurlijk kaas, véél kaas!

5 Eenpersoonsgerecht: pasta met kip, zongedroogde tomaatjes en doperwten
Jeff KauckGetty Images

In de categorie goddelijke eenpersoonsgerechten: deze pasta met kip, zongedroogde tomaatjes en doperwten is super easy om te maken, mégalekker en voorkomt food waste. Drie keer winnen, dus hop de keuken in en genieten maar!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder