Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden
Of het nou uit blik is of vers van de markt: de tonijn doet het op de een of andere manier altijd goed. Alhoewel de opties eindeloos zijn met die veelzijdige vis, spannen deze klassiekers de kroon. Vitello, tonijnsalade, rillettes én maar liefst twee recepten voor de ultieme tonijn-tartaar: doe je smaakpapillen een lol en probeer 't uit. Smakelijk zul je eten.
Advertentie - Lees hieronder verder
1Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten
Niet alleen lekker, maar ook gewoon mooi. Deze tartaar van aubergine, tonijn en granaatappelpitten is supermakkelijk om te maken en stelt niet teleur. Lekker als voorgerecht of als onderdeel van een meergangen diner. Schep de tartaar (eventueel met behulp van ringen) in cirkels op de borden en serveer met sneetjes geroosterd stokbrood.
2Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden
Nog zo'n tartaar-topper. Dit keer met rivierkreeftjes, bieslook en paarse radijskiemen. Breng op smaak met een dressing van citroen en koriander. En garneer de boel tot slot met wat extra rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
3Vitello met verse tonijn en salsa verde-mayonaise
Deconstructed vitello tonnato! Dit traditionele gerecht krijgt een extra twist met een stuk licht aangeschroeide verse tonijn en salsa verde in plaats van de tonijndressing die er normaliter bij wordt geserveerd. De salsa wordt gemaakt van onder andere peterselie, verse munt en ansjovisfilets. Nooit geen succes.
Normaliter is rillettes een smeersel van gesmoord vlees, dat na enkele uren in draadjes uit elkaar valt. Maar rilettes hoef je helemaal niet alleen van vlees te maken. Deze tonijnrilettes is lekker op geroosterd wit landbrood.
Dit recept is supersimpel. Maar daardoor niet minder smakelijk. Garneer de tonijnsteak met kappertjes en zalmeitjes. Het oog wilt immers ook wat. De huisgemaakte wasabimarinade maakt de salade extra lekker.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io