Knoflookliefhebbers opgelet! 5x koken met knoflook

Recepten met twee, drie, vier... en veertig tenen knoflook.

knoflook recepten
NataBeneGetty Images

Is er iets beter dan de geur van knoflook die in een laagje olie aan het bakken is? Als het aan ons ligt niet. We vinden knoflook niet alleen een de beste smaakmaker die er is. Nee, we houden écht van het spul. Houd pepermunt en kauwgom bij de hand, want die ga je nodig hebben na het eten van deze knoflookachtige gerechten. Ze zijn het meer dan waard.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Baguettes met varkensfilet met salie en knoflook van de barbecue
Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira

Een lekker lunchgerecht! Varkensfilet van de barbecue op smaak gemaakt met knoflook en salie. Zodra je het vlees van de barbecue hebt gehaald laat je het eerst 10 minuten rusten. Vervolgens snijdt je er dunne plakjes van. Serveer op stukken knapperige baguette met augurkjes, zoete mosterd en radicchio.

2 Boerenkool met knoflook, parmezaan, peper en citroenrasp
Getty Images

Boerenkool kan binnen 15 minuten op tafel staan als de groente beetgaar wordt geroerbakt. Bijvoorbeeld in olijfolie. Blus de kool af met lichte bouillon en breng hem op smaak met peper, knoflook en citroenrasp. Lekker bij groene pasta, een scheut olie en geroosterde, gezouten zonnebloempitten erdoor. Of met bescheiden hoeveelheden parmezaan, in grove schilfers.

3 Makreel met knoflook, pepers en laurier uit de oven
Saskia van Osnabrugge

Vis uit de oven! Makreel welteverstaan. Met laurierblaadjes, knoflook, grof zeezout en reepjes peper erover. Vergeet niet om ook wat in de holten van de vissen te doen. Binnen 20 minuten heb je deze visvrienden op tafel. Lekker met polenta en groene groenten.

4 Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Deze halve zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel - met een beetje extra parmezaanse kaas eroverheen. De vis is gebakken in een korstje van peterselie, Parmezaanse kaas en knoflook. Serveer op een grote schaal.

5 Kip met veertig tenen knoflook
NataBeneGetty Images

Kip met knoflook, need we say more? Heel misschien zou je de rest van de avond uit je mond stinken, maar deze kip met wel veertig tenen knoflook maakt het meer dan waard. Besmeer goede toast met de knoflook. Ook lekker met frisse en een zurige dressing, maar niet te veel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder