Proberen! Mango recepten voor ontbijt, lunch, diner én toetje

Die oranje snuiter doet 't goed in meer dan alleen een fruitsalade.

mango recepten
Getty Images

Dol zijn we erop: de mango. Dat oranje, zoete ding is een échte allemansvriend. Want of het nu gaat om ontbijt, lunch, avondeten of een toetje: de mango lijkt op de één of andere manier overal bij te passen. Hij geeft een flink zoete draai aan 'n gerecht en dat wordt door veel verschillende keukens gewaardeerd. Ga los met deze recepten met mango!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rijstbowl met chili en mango
HolistikGetty Images

Jep, dat las je goed: rijst als ontbijt. En het is heerlijk. Zeker in deze bowl met chili en mango. Dit recept is makkelijk om te maken en in 15 minuten gepiept. Ideaal wanneer je niet té veel moeite wilt doen, maar wel een klein beetje wilt uitpakken in het weekend. Hij vult goed en de combinatie van mango, chili, limoen en amandelschaafsel werkt als een tierelier.

2 Caribische salade met quinoa, mango, walnoten en munt
Archief ELLE Eten

Deze salade is fris, zoet en spicy tegelijkertijd. Of je hemt nu maakt voor de lunch of om op te dienen bij het diner: deze bak vol vitamines doet 't altijd goed. Extra bonuspunten voor het kleurenpalet op je bord.

3 Auberginesteaks met gerookte mango en scheutensalade
Remko Kraaijeveld

Opzij, vleesfans. Maak plaats op die barbecue voor dit veganistische gerecht. Deze steaks van aubergine baden een nacht in een mengsel van Koreaanse barbecuesaus, tamarinde, gember, komijn en knoflook. Die marinade wordt vervolgens een jus die tintelt van specerijen en smaken. Serveer dit tijdens het avondeten en je maakt hoe dan ook indruk.

4 Tropisch frisse ontbijtijsjes met mango, granola en pure chocolade
Getty Images

IJsjes voor ontbijt? Geen probleem. Dankzij de mango, bananen, kokosmelk en granola is dit ijsje een compleet ontbijt op een stokje. Daarnaast kan deze multi-inzetbare topper ook prima door als gezond toetje. Of tussendoor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder