Aan tafel! 5x recept met feta die je eens zou moeten proberen

Lunch of avondeten: de multi-inzetbare kaas doet 't altijd goed.

Feta recepten
Anna_ShepulovaGetty Images

In een frisse salade is feta onmisbaar, maar eigenlijk kun je met de Griekse kaas eindeloos variëren. We geven je vijf maal inspiratie om feta te verwerken in je maaltijden. Of het nou bij lunch of diner, salade of pasta is: hij doet het altijd goed.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Socca met snijbiet, relish en feta

Socca is een Zuid-Franse dikke pannekoek gemaakt van kikkererwtenmeel. Het makkelijkst maak je hem in de oven in een grote loeihete gietijzeren pan. Snij deze glutenvrije socca in punten en eet met roergebakken snijbiet en een eenvoudige frisse relish, gemaakt van de stelen. Serveer socca altijd warm, koud is hij minder lekker.

2 Preitaart met feta, yoghurt en dille
Getty Images

Een hartige taart met zachte prei, feta, romige Griekse schapenyoghurt, citroen en dille... need we say more? Schapenyoghurt is vol van smaak, maar mocht je het niet kunnen vinden: met gewone Griekse yoghurt lukt het ook. Bewaar eventueel wat flinterdunne groene ringetjes prei voor de garnering. Dat is niet alleen mooi maar ook nog eens lekker.

3 Salade met gegrilde courgette, edamame en feta
Gareth MorgansBBC

Een frisse, simpele salade met feta. Niets ingewikkelds en doet het altijd goed. De gegrilde courgette en geblancheerde edamame en citroen maken deze salade ideaal voor een lichte lunch.

4 Klassieke quiche met feta, pijnboompitten en spinazie
Archief ELLE Eten

Deze quiche is gemaakt in een handomdraai. Binnen 40 minuten staat je hartige taart op tafel, inclusief voorbereidings- en oventijd. De quiche is vegetarisch en perfect om van tevoren te maken.

5 Linguine met venkel, kruiden en feta
Archief ELLE eten

Niet alleen een plaatje, maar ook nog eens heel smakelijk. Een simpel recept met linguine, maar dan net even anders dan de gebruikelijke Italiaanse pastarecepten.

6 Saganaki
Getty Images

En van feta kun je ook dit fantastische Griekse gerecht maken: saganaki. Gesmolten kaas met knapperig korstje. Need we say more?

Advertentie - Lees hieronder verder